Posjeta predstavnika LDS Charities Bijelom Polju

Predstavnici američke humanitarne organizacije LDS Charities, boravili su u dvodnevnoj posjeti Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje, i tom prilikom uručili vrijednu donaciju u vidu tehničke robe (računar, laptop, tv, projektori, stampač…) čija je vrijednost 4.000,00 eura.

Oni su prilikom posjete imali priliku da se upoznaju sa programskim aktivnostima Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, kao i da obiđu sjever naše zemlje, upoznaju dio prirodnih ljepota.

Prilikom ove dvodnevne posjete dogovorene su još neke značajne aktivnosti, ne samo vezane za Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Bijelo Polje , već i za druge ustanove u našem gradu.

R.Weyne Jonson regionalni direktor za Crnu Goru istakao je ,,Prezadovoljan sam ovom posjetom prijateljima iz Crvenog krsta u Bijelom Polju. Ovdje sam već drugi put, u poslednjih mjesec dana što znači da ovdje imam prijatelje, i donosim lijepe vijesti. Nevjerovatna je posvećenost zaposlenih i volontera aktivnostima koje sprovode, te moram dodati da ova pomoć dolazi u prave ruke. Donacijom će se poboljšati kvalitet rada, a znanja i energije ovdje ne fali. Ovo neće biti jedina donacija, već smo dogovorili detalje za dalju saradnju koja će biti realizovana u narednom periodu, o cemu ću više govoriti kad bude realizovana. Posebno sam iznenadjen prirodnim ljepotama sjevera Crne Gore,sa kojim su me upoznali moji prijatelji. Imao sam priliku da upoznam dio prirodnih ljepota i posjetim most na Djurdjevića tari, mjesto Ravnjak, Crno jezero i Žabljak, ja sam oduševljen i predložiću mojim prijateljima da obavezno posjete Crnu Goru. Zahvalio bih se na predivnom dočeku i na dva divno provedena dana, i moram reći da sam prijatno iznenadjen svim onim što sam vidio, i doživio ovdje”.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje Zoran Rudić saopštio je ,,Koristim priliku da se zahvalim predstavnicima LDS Charities na vrijednoj donaciji i na onom što su prepoznali našu organizaciju kao pouzdanog partnera, kao nekog ko ispunjava sve njihove uslove za saradnju i sa posebnim zadovoljstvom ističem da će se ova saradnja nastaviti i u narednom periodu. Donacija koju smo dobili koristiće za kvalitetniju obuku i sprovođenje programskih aktivnosti, olakšati rad zaposlenim i volonterima u Crvenom krstu. Tokom ova dva dana imali smo priliku da razmijenimo iskustva, saznamo nešto novo i dogovorimo dalje korake u saradnji, od koje će koristi imati svi građani Bijelog Polja. Dio ove donacije pripada i Klubu DDK, koji djeluje u okviru Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje i predstavlja vazan segment rada naše organizacije”.

Još jednom koristimo priliku da se zahvalimo donatorima na vrijednoj donaciji, a ostale pozivamo da slijede ovaj primjer kako bi svi zajedno stvarali kvalitetnije uslove za humanitarni rad, od kojeg će benefite imati svi naši sugrađani.

 

Saopštenje i foto: PR Služba OO Crvenog krsta Bijelo Polje