Koreografija “Suncokret” bjelopoljske JPU “Dušo Basekić” treća na konkursu “Plesalica”

Koreografija vaspitačica bjelopoljske predškolske ustanove “Dušo Basekić”, Marine Knežević i Tatjane Protić, osvojila je treće mjesto na nagradnom konkursu “Plesalica”, koji je organizovala Dečija plesna asocijacija iz Beograda.

Plesna koreografija koju su za pjesmu “Suncokret” osmislile Marina Knežević i Tatjana Protić, našla se među najboljima, od ukupno 20 prijavljenih iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Republike Srpske.

Vaspitačica i koordinatorka VJ “Crvenkapa”, Marina Knežević, kazala je za Radio Bijelo Polje da su u bjelopoljskom vrtiću jako srećni  i ponosni zbog osvojene nagrade.

“Drago nam je što je prepoznat kvalitet našeg rada sa djecom i što su mališani pokazali da iako su mali, znaju da budu ozbiljni profesionalci, jer ova nagrada je i njihova zasluga”, kazala je Knežević, poručujući da će ova nagrada  biti podstrek vaspitačima da i dalje nastave da posevećeno rade sa djecom.

Kako je navela, pjesma “Suncokret” se nekako sama nametnula za koregrafiju, jer na svako njeno slušanje mališani reaguju sa posebnim oduševljenjem.

“Kada smo izabrali pjesmu uradili smo koreografiju sa metodskim pravilima za njeno izvođenje, tako da smo pratili formacije, pokrete, broj koraka, kako bi zadovoljili sve uslove konkursa i minutažu. Vježbali smo  sa djecom svakodnevno, zaista su se trudili svi, ali oni vole muziku i ples, tako da im to nije predstavljalo napor, već su uživali”, kazala je vaspitačica.

Knežević je objasnila da je plesna tačka mališana na konkurs poslata kao video zapis, te da je o najboljim odlučivao stručni žiri.

“Snimili smo  koreografiju u adekvatnom prostoru u našoj vaspitnoj jedinici,  djeca su bila kostimirana i sa odgovornošću su odigrala koreogafiju”, dodala je ona.

Nagrada vaspitačicima iz Bijelog Polja, za osvjeno teće mjesto za koreografiju “Suncokret” dodijeljene su na XI međunarodnom stručnom skupu ”Rastimo uz ples-djeca na trgovima 2019”, održanom od 13. do 16. juna na Kopaoniku.

 “Na stručnom skupu je uz 108 učesnika iz 33 grada iz Crne Gore, Srbije, Bosne , Kosova, Republike Srpske, učestvovala i naša ustanova. Na skupu su objavljeni rezultati nagradnog konkursa za najbolju koreografiju i od ukupno 20 prijavljenih , naša koreografija “Suncokret” je osvojila treće mjesto”, navela e Knežević.

Knežević je podsjetila da je JPU “Dušo Basekić”, na čijem je čelu direktorica Ida Ćetković, od prvog dana osnivanja, učesnica međunarodne manifestacije “Rastimo uz ples-djeca na trgovima”, koju organizuje Dečija plesna asocijacija iz Beograda.

 

Autorka: Sanja Čujović 

Foto: privatna arhiva

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE