Predstava ,,Pozovi M radi užitka” izvedena u Bijelom Polju

Povodom 3. januara Dana Opštine, glumci beogradskog Zvezdara teatra, izveli su predstavu ,,Pozovi M radi užitka”, večeras pred punom salom bjelopoljskog Centra za kulturu.

Komad koji je napisala Mirjana Bobić-Mojsilović, govori o našim životima koji su imitacije onoga o čemu smo sanjali, o nevidljivim rukama koje kroje našu nesreću i o snalaženju za preživljavanjem.

Ulogu Mimi, koja je i glavni lik a prinuđena je da  radi Hotline u svom stanu kako bi preživjela i zaradila za sebe i svog sina, tumačila je istaknuta glumica Snežana Savić.

,,Dugo već nijesam posjetila Bijelo Polje, ali evo prilike da uživam u ovom lijepom gradu, I zaista mi je zadovoljstvo. Radosni smo što su prisutni lijepo prihvatili komad, jer svaka publika je organizam za sebe, i uvijek različito prihvata predstavu. Večeras je bilo smijeha, i prisutni su reagovali gotovo na identičnim mjestima kao što reaguje ostala publika gdje god da igramo, tako da smo zadovoljni njihovim reakcijama”, kazala je za Radio Bijelo Polje, glumica Snežana Savić, dodajući da je komad sam po sebi univerzalna tema koja se tiče svih nas sa prostora bivše Jugoslavije.

Ona je naglasila da je uloga Mimi dosta zahtjevna i zahvalna, ali kako je kazala, prema reakcijama publike nada se da je bjelopoljska publika uživala.  

Glumac Petar Mihailović, koji od 2012. godine tumači ulogu u ovom komadu kao alternacija Ivanu Jevtoviću, kazao je za Radio Bijelo Polje da su utisci nakon odigrane predstave izvanredni, i da je bjelopojska pubilka opravdala očekivanja.

O kvalitetu komada koji je pisan prije više od deset godina, govori i nagrada od strane publike na Festivalu ,,Nušićevi dani” u Smederevu, a predstava se uspješno izvodi više od 90 puta.

Predstava ima za cilj da prikaže koliko je teško danas preživjeti, tragikomična priča o umjetnicima u tranziciji, o glumicama i jednom piscu koji se snalaze u vrijeme sunovrata svih vrijednosti.

,,Predstava donosi priču o dugoj tranziciji koja nas sve opsjeda, i ne dozvoljava ljudima da se bave svojim poslom, budu dovoljno ispunjeni u tom smilslu, već moraju da rade druge poslove kako bi preživjeli do sljedećeg dana. Komad govori o tome koliko nisko možemo pasti, a da opet sa druge strane ne ostanemo bez osjećaja i ljudskosti”, zaključila je glumica Katarina Žutić, koja je tumačila ulogu Lorete.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE