Kampanja „Zablistaću u vrtiću“ održana i u Bijelom Polju

Kampanja „Zablistaću u vrtiću“, koju Ministarstvo prosvjete sprovodi na sjeveru s ciljem ukazivanja na značaj predškolskog obrazovanja i povećanja obuhvata djece, održana je danas u Bijelom Polju.

U JPU „Dušo Basekić“, vaspitnoj jedinici „Crvnekapa“, mališani koji već pohađaju vrtić kroz pjesmu i igru su pokazali šta su naučili u vrtiću, a roditelji su bili u prilici da dobiju sve potrebne informacije oko upisa.

Direktorica JPU „Dušo Basekić“, Ida Ćetković, kazala je da je kampanja „Zablistaću u vrtiću“ organizovana kako bi se animirala djeca i roditelji i kako bi još jednom istakla važnost vrtića za psiho-fizički razvoj djeteta.

„Ovim programom želimo da podsjetimo roditelje da do kraja mjeseca mogu da upišu djecu u vrtić, jer su benefiti koje predškolsko obrazovanje pruža neprocjenjivi za dalji razvoj i školovanje. Upisom u vrtić roditelji djeci pružaju priliku da razvijaju svoje kognitivne vještine, sklapaju prijateljstva i socijalizuju se u okviru predškolskog obrazovanja, te se nadam da će zahvaljujući ovoj kampanji oni prepoznati to“, kazala je Ćetković.

On je napomenula da upis traje do 1. jula, a već do sada je upisano oko  470 nove djece.

„Mi imamo kapacitete za oko 1 050 djece, to je maksimum, toliko je djece bilo i prošle godine, pa su grupe bile jako obimne. Mislimo da ćemo ove godine premašiti tu brojku, ali očekujemo podršku od Ministarstva prosvjeta, koje će nam pomoći da  pronađemo novi prostor“, kazala je direktorica JPU „Dušo Basekić“, Ida Ćetković.

Podsjetimo, briga o djeci i organizovan rad sa njima u Bijelom Polju datira iz davne 1948. godine, a danas je JPU „Dušo Basekić“  moderna, savremena ustanova, koja u svom sastavu ima pet vaspitnih jedinica „Pčelica“, „Crvenkapa“, „Leptirić“, „Pčelica Maja“ i „Sunce“, kao i devet područnih odjeljenja u prigradskim i seoskim mjesnim centrima.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE