Paola Iritano i Luka Novović dobili nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu

Glumci Dramskog studija Gimnazije “Panto Mališić” iz Berana, predstavom Slaganje varke na varku, koju je po tekstu Iva Andrića, režirala i adaptirala Ljerka Petković,predstavili su se treće večeri 49. Festivala dramskih amatera Crne Gore.

Srednjoškolci su po mišljenju rediteljke, ispunili misiju, u koju su krenuli, kako poručuje za Radio Bijelo Polje, sa velikim ambicijama.

“Sarađivali smo odlično. Djeca su vaspitana, kulturna i iznad svega, talentovana. Uspjeli su da izađu na kraj ovom zahtjevnom Andrićevom tekstu”, uvjerena je rediteljka.

Petkovićki, profesorici srednje škole, je ovo treći put da učesvuje na Festivalu. Ranija iskustva su, kao i večerašnje, kako naglašava, pozitivna.

“Festivali su jako značajni, naročite za mlade ljude je rim daju smjernice za njihov dalji rad”, zaključila je rediteljka.

Za Paolu Iritano, festivali su takođe jako bitni. Oni joj, kako podvlači, daju vjetar u leđa, naročito kada u okviru njih dobije nagradu, kao što je večeras, po mišljenju žirija publike osvojila titulu za najbolju žensku ulogu.  

“Drago mi je što sam dobila nagradu od ljudi koji vole i razumiju se u pozorište. Ponosna sam i što sam dio ove tradicionalne manifestacije, pogotovo što sam nastupila sa svojim prijateljima iz škole. Na ovaj način smo krunisali četvorogodišnje druženje”, istakla je ona.

Iritano je na sceni pokazala i talenat za pjevanje. Ipak, ove dvije vrste umjetnosti će joj biti samo hobi.

Dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu, po mišljenju žirija publike, u predstavi Slaganje varke na varku, dobio je Luka Novović. Za naš Radio kaže da je ovo njegovo najbolje iskustvo do sada.

“Treći put igram u vašem gradu, a prva lična nagrada, za najveću ulogu do sada, večeras mi mnogo znači. Vjerujem da ću biti još bolji”, poručio je glumac, koji je glumio naratora Iva Andrića.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.