REFESTICON 2019: Promovisana knjiga ,,Drame“, autorke Sonje Tomović Šundić

Promocija knjiga ,,Drame“, autorke Sonje Tomović Šundić, održana je danas u Kući Rista Ratkovića, u okviru programa VII Regionalnog fesivala fantastčne književnosti REFESTICON.

Drame koje su zastupljene u knjizi tematski su raznorodne, i bave se različitim problemima.

Kako je i kazala autorka, ideja da napiše dramske tekstove nastala je kao plod dugogodišnjeg bavljenja filozofijom, estetikom i literaturom.

,,Čast mi je što sam danas sa Vama, i što imam priliku da govorim o meni veoma značajnom djelu. Prolazeći kroz brojne tekstove i iskustva, u jednom momentu tražila sam forme kako da sve to izrazim. Meni se dramski tekst učinio najopipljivijim i najbližim mom senzibilitetu, tako da je i nastala ova knjiga. Smatrala sam da je dramska književnost svojom uvjerljivošću posebno podesna da izrazi različite intelektualne i životne stavove“, dodala je Sonja Tomović Šundić, filozof, estetičar, antropolog i univerzitetski profesor.

O stvaralaštu autorke Tomović Šundić, govorila je Zagorka Duda Rabrenović, novinarka i dugogodišnja direktorica Radija Bijelo Polja, koja je kazala da je autorka naslijedila dar za pisanje od svog oca, kao i poznavanje Njegoša i Crne Gore. 

Autorke: Sanja Čujović, Eldina Bećirović

Foto: Dalibor Rakočević 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.