Jedanaest predstava u konkurenciji 49. Festivala dramskih amatera Crne Gore (video)

Festival dramskih amatera Crne Gore, 49. po redu,  biće održan od 10. do 14. juna pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Bijelo Polje, u organizaciji JU Centra za kulturu ''Vojislav Bulatović – Strunjo''.

U okviru ovogodišnje manifestacije biće izvedeno jedanaest predstava pozorišnih ansamabala iz osam crnogorskih gradova -  Bara, Budve, Podgorice, Nikšića, Rožaja, Berana, Mojkovca i Bijelog Polja, saopštio je za “Start Art” selektor festivala  i glumac Bjelopoljskog pozorišta, Izet Mulabegović.

On je istakao da je riječ o jako kvalitetnim pozorišnim komadima, žanrovski I tematski raznolikim, dodajući da će stručni žiri imati jako težak zadatak.

“Bijelo Polje će naredne sedmice biti domćin nekoliko pozorišnih ansambala iz više gradova naše zemlje, a naša publika biće u prilici da pogleda čak 11 pozorišnih predstava. Upravo je ta brojka pokazatelj da je ovogodišnja produkcija dala  dobre rezultate, te da se radi na razvoju amaterizma, koji je svakako preduslov za profesionalizaciju svih segmenta umjetnosti”, naveo je Mulabegović.

Kako je saopštio, u okviru pratećeg programa Festivala biće otvorena izložba ''Crnogorska pozorišna povijest'', autorke Slavojke Marojević, a u čast nagrađenih biće izvedena profesionalna predstava ''Persona'' Ingmara Bergmana, u režiji Stevana Bodrože.

Mulabegović je istakao da o kvalitetu i značaju Festivala dramnskih amatera govori i duga i bogata istorija.

“Osnovan je  još 1970. godine, a iznjedrio je brojne sjajne glumce i reditelje, što najbolje govori o tome koliko je upravo on važan za dalji razvoj dramskog amaterima i za njegovanje kluture i umjetnosti”, zaključio je selektor festivala  i glumac Bjelopoljskog pozorišta, Izet Mulabegović.

Detaljnije poslušajte u emisiji “Start Art”

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto, video i tonska realizacija: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE