OŠ “Risto Ratković” proslavila 55. rođendan, Ivana Jaćimović učenica generacije

Uz prigodan kulturno-zabavni program i dodjelu diploma Luča, Osnovna škola “Risto Ratković” proslavila je danas 55 godina svog postojanja.

Pozdravljajući  prisutne, direktor Sinan Spahić, kazao je da je Škola u toku svog dugogodišnjeg postojanja u potpunosti opravdala povjerenje  grada, te da je odigrala nezamjenjivu ulogu  u obrazovanju i vaspitanju mladih generacija.

“Slijedimo put koji su tradicionalno gradile generacije prije nas, a tradicija se nastavlja, pa i danas iz ove škole izlaze talenti koji postaju stručnjaci u raznim oblastima, afirmišući tako  ne samo školu, i naš grad, nego i državu Crnu Goru”, istakao  je Spahić.

Spahić je naglasio  da  zasluga  pripada jednako svima, zaposlenima ali i učenicima, što je Škola  danas primjer inovativne ustanove i mjesto gdje svako i podučava i uči.

“55 godine nije ni kratak, a ni lak put, da jedna škola postane zapažena po rezultatima, nagradama, priznanjima, i uspjesima koji se nižu na svim poljima i nivoima takmičenja. Sa ponosom ističemo i ovu godinu kao veoma uspješnu njenoj dugoj i bogatoj tradiciji, a učenici i nastavnici su učesnici raznih takmičenja, smotri, konkursa i izložbi od lokalnog do međunarodnog nivoa”, kazao je Spahić.

Na svečanosti održanoj u Centru za kulturu, direktor je uručio i diplome Luča, a za đaka generacije proglasio je Ivanu Jaćimović, koja je kazala da upravo ovdje njena generacija zatvara poslednju stranicu knjige- Osnovna škola i kreću novim putem.

Diplome Luča dodijeljene su i Đini Đerić, Dimitriju Kuču, Nađi Merdović, Nađi Stefanović, Aranđeli Baošić i Anji Obradović.

Uručena su i priznanja uspješnim učenicima koji su OŠ “Risto Ratković” predstavljali na raznim takmičenjima.

 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE