OŠ ,,Dušan Korać” proslavila danas 71. godinu postojanja, 22 učenika nosioci ,,Luče”

Uz himnu, kulturno-zabavni program i dodjelu diploma Luča, osnovna škola “Dušan Korać” proslavila je danas 71. godinu postojanja i rada.

Rezultati koje su učenici ove vaspitno obrazovne ustanove postigli, kao i svih prethodnih godina, potvrđuju visoko mjesto škole u sferi vaspitanja i obrazovanja.

Pozdravljajući sve prisutne, direktorica Fatima Mehović, podsjetila je da je OŠ “Dušan Korać” osnovana 1845. godine, a da se nastava u ovom objektu se izvodi od 1948.

„Čast mi je da se u ime kolektiva i u svoje lično ime zahvalim što ste svojim prisustvom uveličali dan naše škole. Ova godina predstavlja 71. godišnjicu rada, tradicije, znanja, vaspitanja i obrazovanja, kao i novih momenata koje život znače, uspomena, prepreka i uspona“, istakla je Mehović.

Iako su učenici škole “Dušan Korać” nagradama na raznim takmičenjima dokazali da su vrijedni i pametni mladi ljudi, na dan kada njihova škola slavi 71. rođendan poslali su jasnu i nedvosmislenu poruku stop porocima.

„Naši učenici su sa velikom ozbiljnošću pristupili pripremi ovog djela današnjeg performansa“, naglasila je Mehović.

Dobitnici diplome Luče su Viktor Furtula, Amir Hadžibegović, Luka Smolović, Ema Hadžimuhović, Viktor Pejović, Ognjen Đurović, Isidora Rakonjac, Dina Atulahović, Balijagić Emir, Đurović Milica, Dino Mulić, Milena Piper, Luka Peković, Dino Agović, Hana Spahić, Alma Spahić, Andrea Krgović, Aleksandra Popović, Aleksa Radović, Amar Burdžović, Bojana Bulatović i Danis Numanović.

Za najbolju sportistkinju proglašena je Amina Suljevic.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.