Bjelopoljskom Klubu dobrovoljnih davalaca krvi zlatna značka za humanost (video)

Bjelopoljskom Klubu dobrovoljnih davalaca krvi Ministarstvo zdravlja dodijelilo je zlatnu značku za aktivizam, dobrovoljno davalaštvo i sve ono što čini na omasovljenju društva. Priznanje od ministra Kenana Hrapovića dobio je Radivoje Obradović , koji je krv darivao 150 puta.

Gostujući tim povodom u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, predsjednik  Kluba, Vlado Tomović, podsjetio je na četiri decenije dugu tradiciju davalaštva u Bijelom Polju.

“Klub dobrovoljnih davalaca krvi osnovan je 1980. godine i od osnivanja djeluje pod okriljem opštinske organizacije Crvenog krsta. Osnovne organizacije imao je u tadašnjim privrednim gigantima, kao što su bili “Vunko”, PIK “Bjelasica”, “Treći  janur”, “Radnik”, “Lenka”, “Prva petoljetka” i druge, i tada je brojao  preko 5.000 članova,koji su učestvovali u mnogobrojnim  dobrovoljnim akcijama širom Crne Gore i ondašnje Jugoslavije. Iako Klub raspolaže skromnim sredstvima, ipak ,zahvaljujući pomoći opštinske i nacionalne organizacije Crvenog krsta i lokalne uprave,  uspijeva da organizuje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi tokom čitave godine, brojne  edukativne aktvinosti, kao i proslave značajnih jubileja“, istakao je Tomović.

On je podsjetio i da su tokom proteklih godina na čelu Kluba dobrovoljnih davalaca krvi bili dr Rajko Stevović,  jedan od najzaslužnijih za razvoj dobrovoljnog davalaštva u našoj opštini, zatim Vešo Rovčanin, Milan Živković i Gojko Šestović.

Tokom prošle godine Klub je brojao 1062 člana, kada  je i podmlađen sa 60 novih članova, uglavnom srednjoškolaca.  

Repriza emisije „Građanima u susret“ biće emitovana na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija : Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Foto i video: Dalibor Rakočević

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE