Bjelopoljski poljoprivrednici otputovali na sajam u Novom Sadu (video)

Oko 25 poljoprivrednika i predstavnika Lokalne uprave otputovali su danas na 86. Sajam poljoprivrede, koji se naredna tri dana održava u Novom Sadu.

Sajam tradicinoalno svake godine okuplja oko 1.500 izlagača iz više od 30 država.

Sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj, Jasmin Ćorović, kazao je za Radio Bijelo Polje da Opština tradicionalno organizuje posjetu Novosadskom sajmu.

,,Kada je u pitanju poljoprivreda ovaj sajam zaista vrijedan, i ima šta da se vidi. Široka je lepeza ponude, od mehanizacije, mašina, alata, do stočnog fonda a organizuju se i razna takmičenja. Opština Bijelo Polje u saradnji sa Savezom udruženja privatnih vlasnika šuma i lokalnom turističkom organizacijom ove godine pokušava da proširi taj broj posjetilaca sajmu, i nadam se da će broj biti uvećan iduće godine”, istakao je Ćorović.

Predsjednik opštine, Petar Smolović, kazao je da je ovo dobra prilika da se poljoprivrednici druže i upoznaju sa novim dostignućima i tehnologijom.

,,Novosadski sajam jedan je od najvećih u regionu, i pokazuje saradnju između dva sekretarijata, kako svi zajedno možemo da radimo, družimo se i unaprijedimo kompletan poljoprivredni razvoj Bijelog Polja”, naveo je predsjednik Smolović. 

Poljoprivredni proizvođač iz sela Ivanje, Vujica Vuković, dobitnik je tri srebrne medalje za kvalitet rakije. Pred odlazak na ovogodišnji sajam, Vuković ističe da su očekivanja velika, i da se u narednom periodu nada još većoj podršci od strane Lokalne uprave.

 

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE