Prezentiran idejni projekat uređenja korita rijeke Lim

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i menadžer Opštine Fahrudin Begović razgovarali su sa direktorom Direktorata za vodoprivredu Mnistarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Momčilom Blagojevićem i Vesnom Karadžić iz istog ministarstva i konsultantima firme Cestra iz Beograda koja radi idejni projekat regulaciju rijeke Lim.

Predsjednik Smolović je istakao da će regulacija korita Lima omogućiti izlazak na rijeku kroz uređenje plaža ali i stvoriti preduslove za izgradnu šetališta pored rijeke, što će upotpuniti komletnu sliku i onako lijepog Bijelog Polja.

Direktor Direktorata za vodoprivredu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Momčilo Blagojević kazao je da je danas razgovarano o načinu regulacije Lima i predloženo je da prioritet bude regulacija vodotoka  Lima u centralnom  gradskom dijelu.

-To je ono čemu ćemo da stremimo i pripremimo  regulaciju u gradskom dijelu i očekujemo da već naredne godine uđemo u proces infrastrukturnih radova, što je i cilj samog projekta, rekao je Blagojević.

Izvor: Sajt Opštine Bijelo Polje