Predsjednici Smolović i Dizdarević upriličili prijem za čelnice gradskog hora

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i predsjednik Skpštine Abaz Dizdarević upriličili su prijem za čelnice gradskog  hora profesorice Jelenu Đaković i Julijanu Vujošević u susret godišnjem koncertu hora koji će biti održan u Centru za kulturu u petak u 20 časova.

Predsjednik Smolović je čestitao priznanja koja je hor osvojio tokom dvije godine postojanja.

-Dostojno ste na svim takmičenjima i nastupima reprezentovali naše Bijelo Polje i Crnu Goru, a siguran sam u vaše uspjehe i u narednom periodu. Ovako brojnom i kvalitetnom horu mogu pozavidjeti i mnogo veći gradovi i države, istakao je Smolović.

Profesorice Đaković i Vujošević su se zahvalile na prijemu i podršci koju horu pruža lokalna uprava.

Gradski hor je osnovan u novembru 2016. godine sa ciljem razvijanja kreativnog odnosa prema muzičkom nasleđu i stvaralaštvu, podsticanju aktivnog učestvovanja u procesima razvijanja kulture i kulturne razmjene u oblasti muzike, realizaciji koncerata i koncertnih gostovanja hora i solista. Njeguje i zvodi više vrsta umjetničke muzike, bavi se koncertnim aktivnostima i iza sebe ima uspješne solističke nastupe.

Takođe, bavi se i obradom popularnih pjesama iz naših krajeva. Hor je po strukturi mješovito višegeneracijsko pjevačko društvo i broji 50 stalnih članova. Nastupao je u gradovima Crne Gore i okruženja i izuzetno uspješno predstavljao naš grad.

Izvor: Sajt Opštine Bijelo Polje