Bjelopoljski bokseri uspješni na pojedinačnom prvenstvu Crne Gore (video)

Bijelo Polje proteklog vikenda bilo je u znaku boksa, gdje je u sportskoj dvorani ,,Nikoljac“ pojedinačno prvenstvo Crne Gore okupilo veliki broj boksera i ljubitelja ovog sporta.

Tokom dva dana prvenstva snage su odmjerili takmičari iz Podgorice, Budve, Berana i Bijelog Polja, a prems riječima sportskog direktora bokserskog kluba Bijelo Polje, Mikaša Stanića, takmičenje je prošlo u fer i korektnoj atmosferi.

,,Sve je proteklo u najboljem redu, suđenje je bilo fer i korektn, vjerujem da je publika bila zadovoljna cijelom organizacijom. Bokserski savez je inače pokrio sve troškove manifestacije, mi smo pružili tehničku podršku, ali su svi dali svoj doprinos u što boljoj organizaciji. Siguran sam da će i naredne manifestaacije ovog tipa okupljati sve veći broj sporista. Mi se u klubu ponosimo takmičarima, počev od pionira Strahinje Mrdaka, koji je bio odličan. Istakao bih i borbu Darka Mrdovića koja je bila najbolja te večeri“, naglasio je Stanić.

Dodaje da su bokseri iz kluba Bijelo Polje osvojili pet zlatnih, dvije srebrne i dva pehara, što je, kako ističe, dobar rezultat za klub.

,,U svakom sportu bitno je druženje, tako da je veoma važno da se organizuje što više ovakvih manifestacija. Bokseri treba da stiču nova prijateljstva koja ostaju za cijeli život. Evo mi se i sada  sastajemo sa nekadašnjim kolegama, jedan od njih je i Vukašin Dobrašinović, koji je bio i predsjednik žirija, tako da treba svima dati do znanja da je boks plemenita vještina. U našem klubu vlada lijepa atmosfera, i svi koji dođu požele opet da nas posjete. Nama je u klubu u prvom planu škola, rad, red i disciplina“, navodi Stanić.

Naglašava da su uslovi treniranja dobri, ali su, ističe, potrebna veća finansijska sredstva kako bi se zadržali seniori.

Filip Božović boks trenira tri godine, a na jučerašnjem prvenstvu Crne Gore proglašen je za prvaka u kategoriji školaraca, a kako je kazao u današnjoj emisiji da se dugo i naporno pripremao za takmičenje.

,,Imao sam dva protivnika iz Podgorice i Berana, koji su dosta iskusniji od mene. Napornim treninzima i spremanjem uspio sam da ih savladam, tako da se taj trud isplatio. Imam ukupno sedam zlatnih medalja, a najteži meč koji pamtim jeste iz Valjeva, gdje mi je protivnik bio prvak Srbije“, dodao je Božović, koji je, kaže, na nagovor drugara počeo da se bavi ovim sportom.

Učenik prvog razreda elektro-ekonomske škole, bokser Luka Gačević, kazao je da je organizacija prvenstva bila na zavidnom nivou.

,,Bilo je dosta publike, što nam je pružalo veliku podršku. Ja sam imao jednu borbu zbog nedostatka protivnika u mojoj kategoriji. Nije bilo mnogo teško, prekinuo sam u drugoj rundi, jer protivnik nije mogao da podnese presing koji sam odradio. Do sada sam osvojio šest medalja, a najdraža mi je  iz Beograda kada je protivnik bio zahtjevan“, naveo je mladi Gačević, koji boks trenira tri godine.

Kao uzore koji su im bili motivacija da napreduju Filip i Luka naveli su Muhamed Ali-ja i Tajsona.

,,Boks u Crnoj Gori nikako da se vrati na one naše slavne dane, mi u Bijelom Polju da imamo veću finansijsku podršku mogli bi da istrajemo, Imamo ambicije čak i da odemo na Evropsko prvenstvo, ali sada nažalost, to i nije moguće. Boks je vrlo težak sport što se tiče fizičke kondicije, moraju uvijek da su spremni- talenat se može otkriti brzo, ali bez rada nema uspjeha, bokser mora da se edukuje i da nepresstano radi na sebi“, zaključuje Stanić.

Luka i Filip savjetovali su svoje vršnjake da s ebave sportom, i da se pridruže u klubu.

Pojedinačno prvenstvo Crne Gore organizovao je Bokserski savez Crne Gore, uz tehničku podršku kluba Bijelo Polje i Radničkog iz Berana. 

 

Repriza emisije ,,Sportski magazin" biće emitovana večeras na talasima Radija Biejlo Polje od 20:15 časova. 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

Foto i video: Sanida Kajević i Dalibor Rakočević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE