Karavan ,,Odupri se“ obišao danas Bijelo Polje (video)

Građanski pokret "Odupri se" ovog vikenda obilazi gradove Crne Gore, a danas je boravio u Bijelom Polju, gdje su građane upoznali sa aktivnostima koje realizuju.

Dragan Sošić jedan od članova organizacije ,,Odupri se“, kazao je da su danas u Bijelom Polju kako bi razmijenili mišljenja sa građanima, i kako ističe, pružili šansu jedni drugima.

Nakon Bijelog Polja, karavan odlazi u Pljevlja, Šavnik i na Žabljak, dok će sjutra obići i primorske gradove.

,,Bjelopoljci nažalost najbolje znaju šta su dobili tokom tri decenije vladavine. Pozivamo Vas da nam se pridružite kako bi konačno oni, koji su doveli do svega ovoga odgovarali pred zakonima ove države“, kazao je  u svom obraćanju član organizacionog odbora ,,Odupri se“, Mirsad Kurgaš.

Poručio je Bjelopoljcima da ne dozvole da ih dijele po bilo kom osnovu.

Bjelopoljac Nikola Grdinić, kazao je da je konačno došlo vrijeme da se građani ujedine.

Prosvjetni radnik, Branka Mrdak, kazala je da je trenutno stanje u prosvjeti natjeralo da danas progovori.

,,Ustanove su izgubile vaspitni uticaj. Pojavio se veliki broj vršnjačkog nasilja, jer ga ne rješavamo. Pričam i odupirem se još i prije nego je i nastao ovaj  pokret, kojem sam veoma zahvalna što ne moram da idem tamo negdje. Ovo što nam se dešava u društvu kuca na vrata, ulazi u porodice, a nijeste ni svesni toga, jer nam se djeca vaspitavaju kako ne valja“, navela je Mrdak.

Mladi Bjelopoljac Amar Sadiković, obratio se sugrađanima, i kazao da mladi bez svoje volje odlaze iz Crne Gore.

,,Idemo vani, u druge zemlje proitv nas. Ne vjerujem da postoji zemlja koja radi protiv sebe, svojih interesa i koja tjera ono najbolje što ima. Mi smo država, ovo je naša država i mi ćemo kad tad pobijediti“, naveo je Sadiković.

Prosvjetni radnik, Vidran Kljajević kazao je da smatra da je danas mali broj onih  koji su došli da pokažu, kako je naveo, da žele da rade ono za šta su se spremali i da iskažu svoje mišljenje.

,,Sloboda je imanje hrabrih, a nama svima preostaje  da se hrabro odupremo svemu što se dešava u Crnoj Gori, ili da odaberemo ono drugo, da živimo u siromaštvu i strahu. Izaberite prvo, budite hrabri i oduprite se“, poručio je Kljajević.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE