U okviru projekta NVO ,,Evropski omladinski centar Crne Gore“ Bjelopoljci dobijaju besplatnu pravnu pomoć (video)

Nevladina organizacija ,,Evropski omladinski centar Crne Gore“ realizuje projekat ,,Jačanje sistema besplatne pravne pomoći u Opštini Bijelo Polje“, sa ciljem sudske zaštite građana Bijelog Polja.

Kancelarija za besplatnu pravnu pomoć u okviru ovog projekta nalazi se u prostorijama hotela Bijela Rada, i radi od 8 do 16 časova.

Gostujući danas u emisiji ,,Šta može Nvo“, Radija Bijelo Polje, predsjednik te nevladine organizacije, Mladen Španjević kazao je da će projektne aktivnosti trajati do 25. juna tekuće godine.

,,Prije početka projekta radili smo istraživanja, i došli smo do zaključka da se Institut besplatne pravne pomoći veoma malo koristi u Bijelom Polju. Ovim projektom želimo da pomognemo našim sugrađanima da znaju svoja prava, ali naravno i svoje obaveze, jer često građani Crne Gore pričaju o pravima a zaboravljaju na obaveze, tako da smo iz tog razloga odlučili da realizujemo ovaj projekat. Naša pravna služba je na raspolaganju svih sedam dana u nedjelji. Mislim da su naši sugrađani prilično upoznati sa postojanjem kancelarije, jer smo dosta prezentovali javnosti naše projektne aktivnosti, i do sada su nam se dosta javljali sa nekim uobičajenim problemima“, istakao je Španjević.

Prema riječima Španjevića, pravo na besplatnu pravnu pomoć tokom 2015. godine koristilo je svega 27 građana, a podnijeta su 32 zahtjeva, dok 2016. postoji tendencija pada.

,,U Osnovnom sudu u Bijelom Polju postoji Služba besplatne pravne pomoći. Tokom 2017. godine podnijeto je 28 zahtjeva, od kojih je 24 odobreno. U našoj kancelariji rade tri advokata iz Bijelog Polja, Gordana Femić, Marko Šestović i Petar Drobnjak, koji u svakom trenutku mogu da odgovore svim zahtjevima građana kada je u pitanju njihova pravna zaštita“, naglašava Španjević.

On je pozvao sugrađane da se aktivnije uključe u ovaj projekat.

 ,,Mi ćemo se potruditi da svima izađemo u susret, a posebno onima koji su u lošoj materijalnoj situaciji“, zaključuje Španjević.

Repriza emisije ,,Šta može Nvo" biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE