Premijerno izvedena predstava ,,Pepeljuga” (video)

Predstavu ,,Pepeljuga” koju je po tekstu Stane Polaček režirao Fuad-Aga Dobardžić, premijerno su večeras izveli glumci Dječije scene bjelopoljskog pozorišta, u Centru za kulturu.

Komad koji je bjelopoljska publika ispratila sa scene brojnim aplauzima, donosi poznatu bajku o djevojci koja je ostala bez roditelja, primorana da živi sa maćehom i njenim kćerkama, i radi sve kućne poslove.

Reditelj predstave, glumac Fuad Aga Dobardžić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je zadovoljan izvođenjem, i da su mališani još jednom opravdali njegovo povjerenje.

,,Publika je reagovala baš onako kako smo i očekivali, na pravim mjestima pružili su podršku aplauzima. Bitno je da su sa velikom pažnjom odgledali predstavu. Kroz vježbanje i pripremanje za premijeru bilo je ljutnje sa moje strane, ponekad kada nijesu bili dovoljno koncentrisani, ali sam večeras zadovoljan. Svi su dobro iznijeli svoj lik, ako je trebalo pokazati zlo – pokazali su, Pepeljuga je pokazala svu svoju dobrotu i na kraju oprostila zlo koje su joj nanijele maćeha i njene ćerke. Uspjeli su da odigraju baš onako kako treba“, iskren je Dobardžić.

Ovogodišnji Republički 12. Festival pozorišta za djecu održava se u Baru, a večeras je u ime selektora festivala premijeri prisustvovao Dragiša Simović, koji je kazao da je Dobardžić i večeras pokazao kako se lijepo može igrati sa djecom.

,,Imao sam utisak da je publika uživala. Već sada odmah mogu da kažem da ova predstava sigurno će učestvovati na našem festivalu. To je jedna pristojna predstava, vidi se radost djece na sceni. Sigurno će do maja mjeseca, kada se i održava festival, reditelj ušminkati i uljepšati neke djelove, i mogu reći da sam siguran da će biti i nekih nagrada", naglasio je Simović.

Mlada i uspješna glumica Mitra Matijević, tumačila je lik Pepeljuge, a kako je kazala za Radio Bijelo Polje, komad su pripremali oko šest mjeseci, i zadovoljna je reakcijama publike

,,Ja se nijesam nadala da će meni pripasti glavna uloga, ali nadam se da sam večeras opravdala očekivanja i svo provjerenje našeg reditelja. U nekim trenutcima mi je bilo teško, ali sam se dosta trudila da sve bude dobro", dodala je Mitra.

 Nakon premijernog izvođenja u Centru za kulturu, ista predstava će, sa drugom postavkom glumaca, biti izvedena u četvrtak, 4. aprila od 19 sati. 

Autorka, foto i video: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE