Požari ne jenjavaju, apel građanima da ne pale vatru na otvorenom

Na području bjelopoljske opštine i danas je aktivno više požara, a ekipe Službe zaštite i spašavanja od jutros su na terenu.

Komandir Službe zaštite i spašavanja, Milonja Rakonjac, saopštio je da su samo tokom današnjeg dana imali više od osam internevcija, a ekipe su i sada angažovane da gašenju požara.

„Požara ima na cijelom području bjelopoljske opštine, ekipe su sada otišle u Orahovicu, Mojstir, Pape, Potrk. Uglavnom uspijevampo sve da lokalizujemo, ali strahujemo da će večeras biti još više požara“, rekao je Rakonjac.

Kako je naveo, vatrena stihija zahvatila je i neke objekte, pa su danas izgorjele tri štale, zato je apelovao na građane da se narednih dana  suzdrže od  paljenja vatre  na otvorenom prostoru.

„Vatra brzo širi pa nerijetko ugrozi i stambene objekte”, kazao je Rakonjac, napominjući da je u skoro svim slučajevima uzrok požara  bio čovjek i njegovo neodgovorno ponašanje u prirodi.

On je saopštio da za više od dvije decenije, koliko radi u gradskoj Službi zaštite i spašavanja,  ne pamti proljeće sa približnim brojem požara i njihovim intenzitetom kao što je to slučaj ove godine.

„Tokom marta vatrogasci su gasili 107 požara, a samo tokom proteklog vikenda smo imali 21 intervenciju“, dodao je Rakonjac.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:RBP redakcija

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE