Ženski bjelopoljski fudbal oživio osnivanjem kluba ,,Betis“ (video)

Ženski fudbal u Bijelom Polju oživio je osnivanjem kluba ,,Betis“, a 20 talentovanih djevojčica najavljuje veću popularizaciju tog sporta u našem gradu.

Bivša reprezentativka Crne Gore, trener fudbalerki Betisa, Željka Radanović, u današnjoj emisiji ,,Sportski magazin“, kazala je da su djevojčice od osnivanja dosta napredovale i zavoljele fudbal.

,,Oduševljena sam što ta ekipa od početka ne odustaje, imaju punu podršku roditelja i nadam se da ćemo ostavriti cilj. U klubu sam od osnivanja, to je jedan veoma težak period, dosta smo radili na marketingu i nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti privući još više djevojčica koje bi igrale u klubu. Postoje velike predrasude  prema ženskom fudbalu kako u Crnoj Gori, tako i u našem gradu, ali je potrebno dosta truda, ulaganja i podrške da bi se to prevazišlo“, dodala je Radanović, koja je završila svoju karijeru, i upisala Licence.

Ona ističe da obično savjetuje svoje izabranice da ne obraćaju pažnju na razne komentare.

,,Ono što sam ja prošla kroz moju fudbalsku karijeru dosta me je obogatilo, proputovala sam svijetom, upoznala dosta ljudi i sticala nova prijateljstva. Savjetujem ih da budu redovne na treninzima i daju svoj maksimum jer sam sigurna da ćemo jednog dana uspjeti, da će one od ovog sporta imati svoju budućnost, i ono što priželjkuju“, navodi Radanović.

Radanović naglašava da su uslovi za treniranje u sportskom centru Betis – dobri.

,,Crnogorski fudbalski savez nam je dosta pomogao, dobili smo opremu od njih, i klub nam je dosta opreme donirao. Tri puta nedjeljno obavljamo treninge, trudim se da svake nedjelje organizujem utakmicu, kako bi imali makar neki takmičarski ciklus. Ekipa je već spremna da se suprotstavi dječacima istog uzrasta, i to mi je drago što kod njih vidim borbenost", naglašava Željka.

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Jovana Rondović, predsjednica sportskog centra Betis - osnivača kluba, kazala je da im je cilj da u skorijoj budućnosti u Bijelom Polju organizuju ženski fudbalski turnir za klubove iz Crne Gore.  

,,Kada se vratimo dvije godine unazad, period je bio jako težak, i to još uvijek traje. Sada imamo podršku i od sugrađana, ali fali nam igračkog kadra koji nam je neophodan da bi se takmičili", ističe Rondović.

Dodaje da u sportskom centru Betis organizuju brojna sportska dešavanja, Betis Biznis Ligu, Ligu budućih šampiona i druge koje imaju za cilj promociju sporta i zdravih stilova života.

,,I ove godine smo nastavili Betis Biznis Ligu, imamo oko 14 ekipa, 200 rekreativaca koji učestvuju. Sada je već drugi dio sezone, a krajem maja planiramo finale i dvije ekipe imaju pravo nastupa na državnom prvenstvu, tako da imamo veću mogućnost da neko iz naše Lige i grada osvoji to prvenstvo. U okviru Lige budućih šampiona već tri sezone imamo tri selekcije, iz našeg grada, berana, kolašina, Mojkovca, Žabljaka i Plava. Učestvuje oko 300 djece, utakmice su veoma zanimljive i inspirativne za njih“, zaključuje Rondović.

Mlada fudbalerka Ermina Hadžibulić, u današnjoj emisiji je kazala da joj je ljubav prema fudbalu prenio brat, kojeg je, kaže, često pratila na utakmicama.

,,Sa njim sam uvijek vježbala, i tako je rasla ljubav prema ovom sportu. Trener Željka nam daje dosta motivacije i pomaže nam da iz dana u dan budemo bolje i uspješnije. Drugari u školi na početku nijesu vjerovali da mogu uspjeti da treniram, ali sada je već sve drugačije, često me i zovu da sa njima igram utakmicu“, navodi Ermina, i savjetuje mlade u našem gradu da teže onome što žele.

Ženski fudbalski klub ,,Betis" osnovan je 2017. godine. 

Repriza emisije ,,Sportski magazin" biće emitovana danas na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova. 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE