Mirovnom misijom obilježili Dan pozorišta

Povodom Svjetskog dana pozorišta, večeras su glumci Bjelopoljskog pozorišta odigrali predstavu Mirovna misija, koju je po tekstu Jovane Bojović, režirao Slobodan Marunović.

Publika je, kao i prethodnih puta, djelo, koje govori o ljubavi, porodici i prolaznosti vremena, ispratila brojnim ovacijama. A glumci su za Radio Bijelo Polje kazali da su utisci nakon izvođenja komada, isti kao i nakon premijere.

Sanjin Hajdaragić, glavni lik u predstavi, kaže da ga je publika ispunila pozitivnom energijom, te da se osjeća kao da je prvi put na sceni.

“Bjelopoljci nas uvijek sjajno dočekaju, zbog čega imamo i veću odgovornost. No, mi smo navikli da na našim daskama pozorišta imamo najbolju povratnu informaciju”, srećan je Hajdaragić.

Predrag Vukojević je takođe navikao na dobru kommunikaciju sa publikom, koja je, kako ističe, najbolja u zemljama bivše Jugoslavije.

“Poseban kapital Bijelog Polja je naša publika koja zna da njeguje pozorišnu kulturu, dok je Bjelopoljsko pozorište najbolji brend našeg grada. Njegov kolektiv, u okviru Centra za kulturu, je jedina institucija koja u kontinuitetu ima gotovo stogodišnju tradiciju”, podvukao je Vukojević.

Na pitanje koliko Crnogorci ulažu u pozorište, dvojica glumaca su izrazili oprečan stav. Hajdaragić je istakao da se kultura veoma njeguje, dok je Vukojević kazao da se veoma malo ulaže u nju.

 “Ne odvaja se dovoljno za kulturu. Tamo gdje novca fali, uvijek se odškrbne od kulture. Ali živimo u nadi da će se to vremenom mijenjati”, poručio je Vukojević.

Hajdaragić je, pak, uvjeren da se jako radi na svim kulturnim aspektima.

“Iako mlad, sa svoje 22 godine, imam dosta iskustva. Umjetnost napreduje, što me raduje, a nadam se da će se u budućnosti za nju činiti još više”, uvjeren je Hajdaragić.

Predstava Mirovna misija na prošlogodišnjem Festivalu dramskih amatera proglašena je za najbolju, a likovi koji tumače u njoj osvojili su brojne nagrade i priznanja.

Muziku za predstavu potpisuje Slobodan Kovačević, scenski pokret Ana Halas, a kostime i scenografiju Milivoje Mićo Kovačević.

U predstavi su, pored pomenutih glumaca, igrali i Sanja Ćirović, Deniza Halilović, Derviš Hadžikić i Damir Crnovršanin.

Autorka i foto: Enida Omerhodžić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE