U toku je izrada novog katastra nepokretnosti za bjelopoljsku opštinu (video)

Srednjoročnim  programom  radova na premjeru i izradi katastra nepokretnosti za period 2015-2020.godine,Uprava za nekretnine predvidjela je aerofotogrametrijsko snimanje dijela  teritorije opštine Bijelo Polje.

S tim u vezi planirano je   obilježavanje i snimanje u katastarskim opštinama Dobrakovo, Gubavač, Metanjac, Nedakuse, Njegnjevo, Potkrajci, Rasovo,Resnik, Unevina i Voljavac, kazao je Fikret Bećirović, samostalni referent i kordinator na ovim poslovima.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” on je podsjetio da je u ovim katastarskim opštinama  katastar nepokretnosti poslednji  put  rađen  prije više od pola vijeka.

“To je deset katastarkih opština za koje je premjer izvršen 1972 godine. S obzirom na to da je u međuvrmenu došlo do brojnih promjena kako u pogledu granica parcela tako i u načinu njihovog korišćenja,  nametnula se potreba izvršenja novog aerofotogrametrijskog snimanja, kako bi se napravio presjek stanja korišćenja parcela u svakom poogledu. U toku je izrada i novog katastra, jer smo do sada imali katastar zemljišta, dok je ovim programom  predviđena  izrada  katasra nepokretnosti i prava, što znači da ćemo u narednom periodu imati katastar zgrada i katastar zemljišta”, ističe Bećirović, dodajući da  će novi višenamjenski katastar koji je u izradi biće tačan, pouzdan i  ažuran.

Repriza emisije ,,Građanima u susret" biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

 

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE