JU ,,Centar za sport i rekreaciju“ kontinuirano radi na razvoju bjelopoljskog sporta (video)

Javna ustanova ,,Centar za sport i rekreaciju“ planski prati, analizira, organizovano podstiče i unapređuje sportske aktivnosti u Bijelom Polju, kazao je v.d. direktora tog centra, Marko Maslovarić.

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, on je istakao da im je prioritetan cilj sufinansiranje programa sportskih organizacija na lokalnom nivou, i to iz budžeta Opštine, koji je, kaže, namijenjen za sport.

,,Radimo na promociji sporta i rekreacije kroz edukaciju priredbi i manifestacija. Zajedno sa Opštinom jačamo infrastrukturni potencijal u sportu. Naš centar je svojevrsni servis svih sportskih organizacija i sportista, koji svoju upravljačku funkciju i nadležnost realizuje kroz planiranje, organizaciju i koordinaciju pa i kontrolu sportskim aktivnostima. Aktivnosti su jasno propisane strategijom razvoja sporta, koje su akcionim planom donesene na Skupštini Opštine za period 2019/2021. godina, a trenutno je aktuelno usklađivanje akata sa novim Zakonom o sportu. Planirano je da podstičemo masovni sport i u tom domenu radimo na realizaciji određenih projekata koji se tiču rekreacije i popularizacije masovnog sporta u našem gradu", naveo je Maslovarić.

On je napomenuo da je u toku procedura raspisivanja javnog tendera za nabavku profesionalne opreme za sportsku teretanu u dvorani.

,,Cilj nam je da do kraja ove polovine godine dobijemo jednu teretanu koja će biti na raspolaganju svim sportistima, organizacijama i kolektivima u našem gradu. Značaj postojanja našeg centra je evidentan kroz samu funkciju koju ostvaruje, tu smo da osjetimo sve potrebe radnika i svih sportskih subjekata u našem gradu, i da im na jedan blagovremen način pružimo podršku. Jedan od prioritetnih ciljeva jeste finansiranje tih sportskih organizacija i aktivnosti u koje se u proteklom periodu dosta ulagalo“, pojašnjava Maslovarić.

Naglašava da je novi Zakon o sportu dobar i primjenljiv.

,,Efekti primjene ovog Zakona biće vidljivi u doglednom periodu a sigurno je da su klubovi osjetili tajk momenat i ušli blagovremeno u postupak preregistracije i trenutno su u procesu usklađivanja tih akata. Trenutnio je veoma mali broj klubova dobio ta rješenja o usklađenosti akata i nadamo se da ćemo u budućem periodu imati veći broj“, kazao je on.

Navodi da će u narednom periodu razvijati i ulagati dječiji sport, i da će podrškom osnažiti školski sport.

,,Planirali smo da podijelimo 250 lopti u narednih desetak dana, a već početkom naredne godine planiramo da identifikujemo sve potrebe školskog sporta i da ih kroz elaborat uvedemo u stanje evidencije na osnovu koje možemo djelovati u smjeru rješavanja tih problema", dodaje. 

Maslovarić je savjetovao mlade u našem gradu da se bave sportom, da sanjaju i da se bude sa željama.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Dalibor Rakočević

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE