Simović: Konsolidacija javnih finansija jasan je rezultat odgovornog rada bjelopoljske lokalne uprave (video)

Konsolidacija javnih finansija i realizacija kapitalnih projekata jasan je rezultat odgovornog i posvećenog rada bjelopoljske lokalne uprave, poručio je danas potpredsjednik Vlade Crne Gore, Milutin Simović.

Naime, ministar Milutin Simović boravio je danas u radnoj posjeti Bijelom Polju i iskazao odnos poštovanja prema naporima i aktivnostima koje se realizuju sa nivoa lokalne samouprave.

“Ohrabreni smo sa svim informacijama koje smo danas dobili, u smislu već izvjesne pune konsolidacije lokalnih javnih finansija, dostizanja zaostatka u isplati ličnih dohodaka na nivou lokalne samopurave i lokalnih preduzeća, kao i dostizanja isplate zaostalih poreza i doprinosa za sve uposlene u lokalnoj samoupravi”, rekao je Simović.

On je kazao  da je to rezultat kvalitetnog rada lokalne uprave, ali i jednog novog pristupa, kroz donošenje novih zakona.

“Prije svega Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, gdje opštinski budžet Bijelog Polja, na bazi tog novog zakona, ima nove izvorne prihode od preko 2 miliona i 600 hiljada eura. To će biti jako korisno za stabilizaciju javnih finansija, naročito ako tome dodamo i sve izdašniji kapitalni budžet, koji u ovoj godini iznosi preko 12 miliona eura. Svi ti kapitalni projekti, uz ove dodatne koji se finansiraju sa nivoa resora, za sve nas treba da budu nova ohrabrenja, ali i nove odgovornosti i obaveze”, podvukao je Simović.

Tokom današnje posjete Bijelom Polju, mnistar Simović i predsjednik Smolović, zajedno sa svojim saradnicima, obišli su i  ribnjak u Bistrici.

“Razgovarali smo o novim podsticajima u sektoru ribarstva i o tome šta to u narednom periodu treba da uradimo kako bi obezbijedili  nove impulse za razvoj za nas veoma važnog sketora - ribarstva, u ovom slučaju slatkovodnog ribarstva”, rekao je ministar Simović.

On je danas imao sastanak I sa Komisijom za lokalne puteve, koju je formirao predjesnik Opštine Bijelo Polje u saradnji sa Upravom za šume.

“Moramo se angažovanije posvetiti stanju loklane infrastrukrure, koja se koristi od strane koncesionara”, rekao je Simović. 

Potpredsjednik Vlade Crne Gore  poručio je da je  siguran da ćemo u narednom periodu svjedočiti novim zajedničkim iskoracima.

 

“Na kraju, rekao bih da su sve ovo naše zajedničke nove potvrede uspješnog partnerstva između Vlade Crne Gore, odgovorne lokalne uprave i građana sa cijelog područja ove opštine”, dodao je on.

Radna posjeta protekla je u znaku konstruktivnog i otvorenog dijaloga, a prema riječima predsjednika Opštine Bijelo Polje, Petra Smolovića, razgovarili su o brojnim značajnim pitanjima.

“Imali smo niz značajnih tema i konstatovali smo da je u svima postignut napredak, od finansijske sanacije Opštine, koju je pomogla Vlada Crne Gore, do realizacije kapitalnih projekata, koji se odvijaju planiranom dinamikom”, nasglasio je predsjednik Smolović.

 

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić, Opština Bijelo Polje

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE