Vodu do kraja godine dobijaju mještani Kanja, Metanjca i Dobrakova (video)

Vodovod u Dobrakovu, čijom će izgradnjom biti riješen problem vodosanbdijevanja za preko 300 domaćinstava, biće završen do kraja godine, saopštio je danas potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović.

Tokom radne posjete Bijelom Polju, ministar Simović obišao je radove na izgradnji vodovoda u Dobrakovu za tri mjesne zajednice -Kanje, Metanjac i Dobrakovo, i poručio da je završna faza ovog projekta nova potvrda odgovorne realizacije ranije dogovorenog.

“Više od 300 domaćinstva u ove tri mjesene zajednice će dobiti vodu i vjerujem da će ovaj projekat biti završen do kraja godine”, kazao je Simović.

On je podsjetio da je kamen temeljac za izgradnju vodovoda postavljen krajem 2017. godine i naglasio da je riječ o veoma važnom projektu, naročito za mještane ovih ruralnih područja.

“I tada smo kazali da je ovaj projekat veoma zahtjevan i u finansijskom i tehničkom smislu , ali sada je pitanje mjeseca kada ćemo obradovati brojna domaćinsta na ovom području”, istakao je potpredsjednik Vlade.

Simović je napomenuo da je vodoizvorište za relizaciju ovog vodovoda iz susjedne države Srbije, te da su dobili sve potrebne saglasnosti.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, kazao je da je ovaj vodovod primjer kvalitetne međuresorne saradnje između mjesne zajednice, Opštine Bijelo Polje, Ministarstva poljoprivrede i Vlade Crne Gore.

“Ovim smo direktno pokazali, kroz ovih 300 domaćinstava koja će u veoma kratkom roku dobiti kvalitetnu vodu, da međusektorska saradnja djeluje i da ispunjavamo predizborna obećanja koja smo dali građanima”, poručio je Smolović.

Završetak vodovoda sa nestrpljenjem iščekuju i mještani ovih sela, a kako je kazao Hule Husović, uslovi za život i rad sada će biti mnogo bolji.

“Do sada smo se teško snalazili, vodu smo uzimali sa nekih par izvora, ali sada vjerujemo da će nam biti lakše i bolje”, dodao je Husović.

Ragib Kolić kazao je da već godinama čekaju na rješavanje problema vodosnabdijevanja.

“Snalazili  smo se kako smo umjeli i znali, ali kapacitet novoog vodovoda zadovoljiće sve naše potrebe i olakšati bavljenje poljoprivredom”, rekao je Kolić.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje vodovoda u Dobrakovu iznosi oko 170 000 eura.

 

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE