Pijanista Jovanović održao solistički koncert u Bijelom Polju

17 April 2024

Najnovije vijesti

Pijanista Jovanović održao solistički koncert u Bijelom Polju

Pijanista Dragan Jovanović održao je večeras solistički koncert, prvi put pred bjelopoljskom publikom,  u velikoj sali Centra za kulturu.

Jovanović je publici u Bijelom Polju izveo repertoar rijetko viđen na pozornicama širom Crne Gore i Srbije, djela Dejana Despića, Bele Bartoka, Arama Khachaturiana i Kabalevskog.

Pijanista Jovanović je za Radio Bijelo Polje kazao da je zadovoljan reakcijama publike, koja je, dodaje, lijepo prihvatila njegov program.

,,Publika uvijek lijepo prihvata program, jer su to djela koja su opisana u duhu narodnih melodija, tako da na svim koncertima bude veoma interesantno”, dodaje Jovanović.

Naglašava da klasična muzika ima svoju budućnost.

,,Evo i u Bijelom Polju vidim da se lijepo radi sa djecom, jer sam juče imao priliku da držim master klas sa bjelopoljskim učenicima. Imate dobar nastavnički kadar, i djeca su veoma talentovana, saznao sam da su dobitnici brojnih nagrada i zlatnih medalja na državnim i republičkim takmičenjima, što je za svaku pohvalu. Uvjeren sam da je svijetla budućnost klasične muzike kako u Bijelom Polju, tako u Crnoj Gori i šire”, naglašava Jovanović.

Dragan Jovanović, rođen je 1981. godine u Nišu. Studije klavira završio je na Fakultetu umjetnosti u Nišu u klasi prof. Dragoslava Aćimovića a magistarske studije u klasi prof. Zorana Jančića.U vrijeme studija započinje saradnju sa Niškim simfonijskim orkestrom i Niškim akademskim horom, postaje član kamernog sastava „Trio Gracioso“ (dva glasa i klavir) kao i član klavirskog tria „Constantinus“.Od oktobra 2007. godine, Dragan Jovanović je angažovan na Fakultetu umetnosti u Nišu iz predmeta Klavir-uporedni predmet i trenutno je u zvanju vanrednog profesora.

Autorka i foto: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

 

 

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA