Murali studenata FVU krasiće prostorije Dječijeg odjeljenja Opšte bolnice (video)

Studenti treće godine Fakulteta vizulenih umjetnosti počeli su danas oslikavanje murala na zidovima Dječjeg odjeljenja Opšte bolnice u Bijelom Polju, i na taj način uljepšaće privremeni  boravak djeci u ovoj ustanovi.

Studenti su počeli danas skice za zidove prostorija na ovom odjeljenju, a planirano je da svaka soba u kojoj borave najmlađi sugrađani ima svoju priču.

Profesorica na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Marija Džoganović, uvjerena je da će studenti projekat iznijeti na pravi način.

,,Studenti su nažalost malobrojni danas, ali svi oni koji su završili fakultet, i koji su iz Bijelog Polja pomagali su kolegama u Podgorici, tako da se nadam da će biti i ovog puta. Danas je sa nama i moja saradnica sa pete godine, i troje studenata iz Bijelog Polja. Sigurna sam da će nam se ostali pridružiti ovih dana kada bude više posla. Nije prvi put da organizujemo ovakvu akciju u Bijelom Polju, i cijelu prošlu godinu smo posvetili radu na muralima. Četiri mjeseca smo proveli u Kliničkom centru, Institutu za bolesti djece gdje smo oslikali tri sprata bolnice. Kasnije smo prešli u Resursni centar za djecu i mlade, Centar za prava djeteta, i naravno u Bijelom Polju dnevni centar ,,Tisa”, a sve sa ciljem da na dječijim licima bude osmijeh”, ističe Džoganović.

Materijal koji je potreban studentima u radu oslikavanja murala donirala je Opština Bijelo Polje.

,,Ovom prilikom srdačno se zahvaljujemo predsjedniku Opštine Petru Smoloviću koji je omogućio da kupimo sve što nam treba kako bi iskazali naš rad, trud i kreativnost, tako da podrška Opštine nije izostala”, dodaje Džoganović.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE