Sanacija putne mreže prioritet u naselju Lipnica (video)

Gorući problem u mjesnoj zajednici Lipnica je nedostatak kvalitetne putne infrastrukture, kao i oštećenja na putnom pravcu Lipnica- Livadice, kazao je predsjednik  Savjeta MZ, Stojan Janković.

On je gostujući u emisiji “O mjesnim centrima” Radija Bijelo Polje naglasio da je problem posebno izražen ovih dana, kada su se nakon zime i sniježnih padavina pojavile brojne “udarne rupe”, zbog kojih  mnogi Lipničani izbjegavaju vožnju automobilom.

“Toliko je oštećenje na putu da će biti neophodno kompletno presvlačenje  asfalta. Sobzirom na broj stanovnika, bilo bi poželjno i proširenje puta, ali je nažalost, to sada nemoguće. Nama je lokalna uprava izlazila u susret i nudila izradu projekta ali svaki projekat košta i trebaju uslovi da bi se on u potpunosti realizovao, jer bi to iziskivalo i rušenje  nekih objekata i  postojećih  potpornih zidova”,  istakao je Janković, ističući dobru saradnju sa lokalnim rukovodstvom.

Stojan Janković, predsjednik mjesnog centra Lipnica

Janković je kazao da slične probleme imaju i na Džafiću brdu, Marinoj ravni  Livadicama, naseljima koja pripadaju mjesnom centru Lipnica.

“U tim naseljima su uglavnom nekategorisani putevi, ali se kroz Program javnih radova dosta izdvaja i za njihovo održavanje tokom godine. No, naša mjesna zajednica je dosta razuđen pa ne možemo stići do svake kuće, zbog čega je prisutno i nezadovoljstvo pojedinaca. Ove godine će za sanaciju puteva iz lokalnog budžeta biti opredijeljeno osam hiljada eura, a novac ćemo utrošiti za ono što bude najpotrebnije”, naglasio je Janković.

On je najavio i izgradnju nove trafostanice tokom ove godine pa će stanovnici Gornje Lipnice dobiti kvalitetnije napajanje električnom energijom.

 

Repriza emisije ,,O mjesnim centrima" biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE