Kamen temeljac za novu školu “Dušan Korać” do kraja mjeseca (video)

Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, položiće do kraja mjeseca kamen temeljac za novu školu “Dušan Korać”, u okviru koje će biti izgrađena i škola za osnovno muzičko obrazovanje, saopštio je danas predsjednik bjelopoljske opštine, Petar Smolović.

Na današnjoj konferenciji za medije, Smolović je poručio da će nova OŠ “Dušan Korać” biti jedna od najmodernijih i najsavremenijih u Crnoj Gori.

“U skladu sa strateškim opredjeljenjem Vlade Crne Gore za razvoj sjevera, ovih dana u Bijelom Polju počinje realizacija još jednog dugo očekivanog projekta - izgradnja osnovne škole “Dušan Korać” i Škole za osnovno muzičko obrazovanje, za koju se nadamo da će prerasti i u srednju muzičku školu, koja bi bila prva takva na sjeveru i već smo u pregovorima sa Ministarstvom prosvjete. Novoizgrađena škola “Dušan Korać” će imati sve savremene sadržaje koji su potrebni za edukaciju naših najmlađih građana, imaće modernu sportsku salu, savremene kabinete, biće opremljena po evropskim standardima”, kazao je predsjednik Smolović.

On je istakao da će realizacijom ovog projketa biti unaprijeđen kvalitet nastave i osnovnog obrazovanja u Bijelom Polju, a najavio je i novi projekat.

“U narednom periodu ćemo realizovati projekat još jednog vrtića na Zaimovića livadima, što dokazuje da ukupna školska infrastruktura u Bijelom Polju iz dana u dan napreduje, kako bi dosegli evropski standar posebno u toj oblasti, što i jeste krajnji cilj svih naših politika”, naglasio je prvi čovjek bjelopolsjke opštine.

foto ilustracija: Vlada CG

Podsjetimo, Vlada Crne Gore i bjelopoljska firma doo “Unipred” potpisali su juče ugovor o izgradnji objekta Osnovne škole“Dušan Korać” i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju.

Ugovorena vrijednost radova iznosi blizu 5,4 miliona eura, a predviđeni rok za završetak izgradnje je 26 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Objekat je projektovan kao savremen i funkcionalan, pri čemu se vodilo računa ne samo o namjeni, već i o ambijentu u kojem će se nalaziti. Buduća škola će imati suteren, prizemlje i sprat na površini od oko 8.000 kvadratnih metara, a predviđena je za boravak 1.200 učenika sa radom u dvije smjene. Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

foto ilustracija: Vlada CG

Za muzičku školu previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje.

Nastava u postojećem objektu neće biti prekidana za vrijeme radova. Novo zdanje će se nalaziti na trenutno slobodnom dijelu parcele, dok su umjesto postojećih školskih objekata planirani sportski tereni i slobodne površine.

Kompletan postupak javnih nabavki sprovela je Uprava javnih radova, a stručni nadzor je nakon tenderske procedure povjeren firmi „NIK COM“ iz Nikšića.

 

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić, Vlada CG

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE