Rakonjac: Nemar i nepažnja najčešći uzroci požara (video)

Pripadnici opštinske Službe zaštite i spašavanja u proteklom periodu skoro svakodnevno su bili angažovani na gašenju požara na području opštine, koji su bili izazvani nepažnjom i nemarom pojedinaca, kazao je  rukovodilac službe Milonja Rakonjac.

Gostujući u emisiji “Aktuelno” Radija Bijelo Polje, on je istakao da su  samo tokom vikenda tri ekipe vatrogasaca  gasile vatru  između Slijepča mosta i Lepenca, u Trnovači, Lješnici, Grabu, Bojištima, Radulićima, Lipnici i Džafića brdu,  dodajući da je u skoro svim slučajevima uzrok požara bio ljudski faktor.

 “U subotu i nedjelju je kompletno naše ljudstvo i oprema bilo angažovano na gašenju brojnih požara, jer sugrađani nikako da shvate kolika je opasnost  od požara i paljenja vatre na otvorenom prostoru. Veliki problem nam je predstavljao i vjetar olujnog karaktera, koji je nevjerovatnom brzinom širio požar, tako da smo istovremeno dobijali pozive od mnogih građana. Naše ekipe su konstantno bile na terenu od nedjelje od 13 časova pa do ponedeljka do pola tri ujutro. Bilo je momenata da nijesmo mogli svima da priteknemo u pomoć, ali  na sreću, sve smo požare uspjeli da lokalizujemo, nije izgorio nijedan objekat i nije bilo žrtava”, ističe Rakonjac, podsjećajući da najviše posla vatrogasci imaju tokom  marta i aprila.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Tekst: Tanja Dangubić

Tonska realizacija: Milan Knežević

Foto i video: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE