Snijeg prouzrokovao brojne kvarove na elektro mreži

Obilne sniježne padavine praćene vjetrom koje su juče popodne zahvatile našu opštinu prouzrokovale su brojne  kvarove na  niskonaponskoj elektromreži i dalekovodima. Bez struje su od sinoć kompletna Vraneška dolina, Zaton, Brzava, Prijelozi, Femića krš, Šćepanica, Lozna, Ivanje, Sušica i ostala sela koja gravitiraju tom području. Kako su saopštili u Elektrodistribuciji ekipe električara su od ranih jutarnjih sati na terenu  i  trebalo bi do kraja dana da  saniraju sve kvarove  na elektro mreži.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno a voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, kazali su u Vodovodu-Bistrica.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi tokom protekla 24 sata  zatražilo je 44 sugrađana a dežurne ekipe su dva puta  intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog  dana rođene su dvije bebe.

Lokalni i međunarodni voz jutros su saobraćali po redu vožnje, a redovan željeznički saobraćaj očekuje se tokom dana, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza i upozorili na moguće sitne odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice.

U južnim i centralnim predjelima Crne Gore danas se, uglavnom u prijepodnevnim satima, očekuju ponegdje slabe padavine, a od sredine dana razvedravanje. Na sjeveru će biti oblačno sa snijegom i mećavom i osjetno hladnije. Vjetar sjeverni i sjeveroistočni pojačan i jak, na udare olujne jačine, tokom noći će znatno oslabiti. Jutarnja temperatura vazduha od minus šest do devet, najviša dnevna od minus tri do 14 stepeni.