Smolović: Imamo kvalitetan sistem zaštite i spašavanja, spreman da odgovori na sve izazove (video)

Profesionalnost, odgovornost, hrabrost i humanost koju su zaposleni u Službi zaštite i spašavanja pokazali u prethodnom periodu, dokazuje  da imamo kvalitetan sistem zaštite i službu koja je spremna da odgovori na sve izazove, poručio je danas predjsednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

Čestitajući bjelopoljskim vatrogascima Dan zaštite i spašavanja, predjsednik Smolović je istakao da Služba zaštite i spašavanja ima kvalitetne kadrovske i tehničke kapacitete, te da građani Bijelog Polja mogu biti mirni i spokojni.

„Svoju požrtvovanost i profesionalnost dokazali su i u aprilu prošle godine kada su rizikujući svoje živote, uložili maksimalne napore prilikom spašavanja lica i imovine u požarom zahvaćenoj fabrici „Mesopromet““, napomenuo je Smolović.

Prvi čovjek bjelopoljske opštine istakao je da Lokalna uprava  ovoj službi posvećuje posebnu pažnju, te da su tokom prethonde godine uložili velike napore kako bi ona kadrovski i tehnički bila što kvalitetnije opremljena.

„U prošloj godini smo, u cilju bolje opremljenosti, zaposlenima obezbijedili novu opremu za spašavanje iz udesa i spašavanje na vodi, a opština Bijelo Polje je prva na sjeveru koja je uvela tetra sistem komunikacije putem motorola, koji će koristiti Služba zaštite i spašavanja i Komunlana policija u cilju egikasnijeg rada“, kazao je predjsednik.

Cijeneći značaj rada zaposlenih u Službi zaštite i spašavanja, a shodno zakonskim ovlašćenjima, predsjednik Smolović je napoimenuo da su uvećali koeficijente za zarade i obezbijedili redovne isplate istih.

„Punu podršku imamo i od Vlade Crne Gore koja nas je oslobodila plaćanja dva vatrogasna vozila“, dodao je Smolović.

On je istakao i spremnost Lokalne uprave da i u narednom periodu nastavi sa ovakvim aktivnostima, kako bi doprinijeli razvoju sistema zaštite i spašavanja u našem gradu.

Na Dan zaštite i spašavanja i datum kada bjelopoljska Služba zaštite i spašavanja obilježava 82 godine od svog osnivanja, komandir Milonja Rakonjac, poručio je građanima Bijelog Polja da će im i dalje biti na usluzi, spremni da rizikuju svoje živote kaka bi spasili njih i njihovu imovinu.

„Povjerenje građana ja naš najveći tadatak, jer mi smo tu za njihove potrebe i to će nam biti prioritet i u budućem radu“, podvukao je Rakonjac.

On je kazao da je plan Službe zaštite i spašavanja da u narednomperiodu obezbijedi još kvalitetniju opremu i da izvrši adaptaciju vatrogasnog doma, napominjući da će rad ove službe unaprijediti i novo vozilo Tam 150, koje je danas prezentovano.

„Oko 10 hiljada eura smo uložili u opremanje ovog vozila, tako da smo danas bogatiji za jedno vozillo koje ima oko 4,5 hiljade litara vode“, saopštio je Rakonjac, zahavljujući se predsjedniku Smoloviću, Lokalnoj upravi, kao i Ministarstvu odbrane na podršci.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE