Terensko vozilo prioritet lokalnog Crvenog krsta u narednom periodu

Opštinski  Crveni krst djelujući u skladu sa humanitarnim principima i misijom na kojoj počiva njegov rad, u protekloj godini realizovao je brojne aktivnosti, programe i projekte , kazao je predsjednik ove humanitarne organizacije dr Besim Kadić, na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine Crvenog krsta, na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu sa finansijskim poslovanjem za prošlu i Program rada za ovu godinu.

Kadić je kazao da su dobrovoljno davalaštvo krvi, jačanje volonterizma, zbrinjavanje beskućnika, briga o starim i iznemoglim osobama, obilježavanje značajnih datuma i druge aktivnosti, i prošle godine bili u fokusu pažnje ove humanitarne organizacije.

 “Opštinska organizacija Crvenog krsta lani je na jedan kvalitetan čanin ostvarila ciljeve na humanitarnom planu, prije svega misleći na Društvo dobrovoljnih davalaca koje je između ostalog doprinijelo unapređenju saradnje i partnerskih odnosa sa brojnim organizacijama i institucijama”, kazao je Kadić i pohvalio saradnju sa lokalnom samoupravom. Takođe, nije propustio da i ovog puta istakne značaj Kluba volontera koji postoji u okviru ove humanitarne organizacije, a bez čije pomoći naglašava Kadić, teško da bi bilo moguće realizovati brojne  programske aktivnosti.

“No, bez obzira na učinjeno, mogli smo još dosta toga uraditi i pomoći još više nevoljnika, samo da smo imali više novca na računu”,kazao je prvi čovjek bjelopoljskih crvenokrstaša.

Podsjećajući da je ovogodišnji budžet Crvenog krsta  značajno manji u odnosu na prethodni, Zoran Rudić, sekretar ove humanirtarne organizacije uputio apel lokalnoj upravi da im u skladu sa mogućnostima omogući kupovinu terenskog vozila, kako bi lakše stizali do starih i bolesnih i svih drugih kojima je potrebna neka vrsta pomoći. Kaže i da bi im sopstveno vozilo omogućilo bolju distribuciju humanitarne pomoći.

Dobru saradnju sa opštinskim Crvenim krstom istakao je i predsjednik Skupštine Opštine Abaz Dizdarević, koji je poručio da će lokalna samouprava i u narednom periodu pomagati rad ove humantarne organizacije i pružati  asistenciju pri realizaciji projekata. “Vidim da ste stvorili odlične uslove za funkcionisanje, barem kada je riječ o administrativnim kapacitetima, a i na osnovu izvještaja o radu primjećujem da i ljudske  kapacitete uvećavate  iz godine u godinu. I edukacija kod mladih se sprovodi na adekvatnom nivou tako da uvijek možete da računate na podršku Opštine u budućem radu”, poručio je Dizdarević.

 

Tekst:Tanja Dangubić

Foto: Dalibor  Rakočević

Foto:Radio Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE