Za rekonstrukciju sportske sale Srednje elektro-ekonomske škole 28 300 eura

Vlada Crne Gore odobrila je predlog Ministarstva sporta i mladih za finansiranje rekonstrukcije sedam sportskih sala i terena koji će biti realizovani tokom 2019.godine, među kojima je i sala bjelopoljske Srednje elektro-ekonomske škole, za čiju rekonstrukciju će biti izdvojeno 28 300 eura.

Projektom je predviđena rekonstrukcija poda, uređenje svlačionica, molersko farbarski radovi, kao i opremanje objekta sportskom opremom, saopštio je za Radio Bijelo Polje v.d. direktora Srednje elektro-ekonomske škole, Miodrag Ivezić.

“Planirano je hoblovanje i čišćenje postojećih parketa, sanacija oštećenih mjesta na zidovima i plafonima, uređenje svlačionice, saniranje vodovodne instalacije, kao i uređenje kabineta profesora”, naveo je Ivezić.

Kako je kazao još uvijek nemaju informaciju kada će početi radovi.

“Očekujemo da će to biti po završetku ove školske godine”, dodao je v.d. direktora Srednje elektro-ekonomske škole, Miodrag Ivezić.

Ivezić je istakao da će se rekonstrukcijom sale stvoriti povoljniji uslovi za bavljenje sportskim aktivnostima učenika, ali i građana, kojima će sala takođe biti na raspolaganju.

Osim sale u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, biće rekonstruisane i sale u školama „Oktoih“ i „Štampar Makarije“ iz Podgorice, OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ iz Nikšića, OŠ „Njegoš“ sa Cetinja, a planirana je i rekonstrukcija otvorenih terena u Pljevljima i Baru.

Za realizaciju svih navedenih projekata  iz budžeta Ministarstva sporta i mladih biće opredjeljeno 204.800 eura.

Podsjetimo,  Ministarstvo sporta i mladih, u prethodne dvije godine, finansiralo je preko 20 projekata koji se odnose na izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje sportskih objekata, od čega je više od 90% već uspješno realizovano i stavljeno u funkciju.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:Srednja elektro-ekonomska škola

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE