Konkurs za 30. Bjelopoljsko likovno proljeće otvoren do 10. marta

Muzej Bijelo Polje raspisao je konkurs za jubilarno 30. Bjelopoljsko likovno proljeće, koji je otvoren do 10. marta, saopštio je direktor te ustanove Željko Raičević. On je kazao da je manifestacija otvorena za sve, te da pravo učešća imaju kako akademski umjetnici, tako i autodidakti, talentovani osnovci i srednjoškolci, kao i studenti.

“Vrata Bjelopoljskog likovnog proljeća otvorena su za sve slikare, a pravo učešća imaju zavičajni umjetnici, kao i oni koji su porijeklom iz Bijelog Polja, ali žive i stvaraju van našeg grada.

Takođe, mogu se prijaviti i amateri, talentovani učenici, kao i studenti likovnih umjetnosti. Upravo to, ovu manifestaciju čini drugačijom i posebnom i, jedna je od rijetkih koja pruža priliku svakom stvaraocu da se izrazi i predstavi svoj rad”, naveo je Raičević. Dodao je da prijava mora da sadrži kratku biografiju autora, naziv djela i dimenzije, kao i kontakt autora. Radovi moraju biti galerijski opremljeni i doneseni u prostorije Muzeja najdalje do 10. marta. Izložba radova biće upriličena 21. marta u Centru za kulturu Bijelo Polje.

Izvor: Muzej Bijelo Polje