Koncert pijaniste Andrije Jovovića večeras (14.08.) u Centru za kulturu

Mladi crnogorski pijanista, Andrija Jovović, prirediće večeras solistički koncert u bjelopoljskom  Centru za kulturu, sa početkom u 19 časova.

Publici u Bijelom Polju Jovović će se predstaviti bogatim muzičkim programom, a sviraće kompozicije Skarlatija, Betovena, Šopena, kao i našeg crnogorskog kompozitora Senada Gačevića – Tokata.

Kako je za Radio Bijelo Polje saopštila direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot, riječ je o jako talentovanom muzičaru, koji studira na Univerzitetu za muziku i izvođačke umjetnosti (MDW) u Beču, u klasi renomirane pijanistkinje Nataše Veljković.

Andrija Jovović potiče iz muzičke porodice, osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Podgorici, završio je Umjetničku školu za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici, u klasi Lidije Skender.

Redovno nastupa na festivalima u Crnoj Gori i državama okruženja.

Koncert Jovovića treći je po redu u okviru Festivala Ljetnje večeri muzike, koji organizuje bjelopoljska Škola za osnovno muzičko obrazovanje, uz  podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Bijelo Polje.