Edukacijom do smanjenja vršnjačkog nasilja

Nevladina organizacija KAN, u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta, povodom Dana ružičastih majica, odnosno Dana prevencije vršnjačkog nasilja, organizovala je  predavanje za učenike srednjih škola u Crvenom krstu.

Psihološkinja Nataša Vuković djecu je upoznala sa najčešćim oblicima nasilja u školi, uzrocima, zlostavljačima, žrtvama, načinima kako im pomoći, te kako mogu spriječiti nasilje i kome se obratiti za pomoć.

Cilj ovakvih predavanja je ukazivanje na nedolično ponašanje djece i da nasilje nije igra, već da ono sa sobom nosi posljedice, kako za one koji ga trpe, tako i za one koji ga čine, kazala je za Radio Bijelo Polje, inspektorka za suzbijanje maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici, Irma Fetahović.

Koordinator Opštinske organizacije Crvenog krsta, Mašan Živković, smatra da je pored predavanja, najbolji mehanizam za smanjenje nasilja, vršnjačka edukacija i kućno vaspitanje. Dodao je da su mladi danas dosta naučili i da će znanje prenijeti drugima.

Koordinator Živković je slično predavanje najavio za naredni mjesec.

Autori: Bojan Šutović i Enida Omerhodžić

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE