Učenici bjelopoljske muzičke škole i “Andre Navarra” iz Podgorice zajedno nastupili

Zajednički koncert učenika bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje i Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja “Andre Navarra” iz Podgorice, priređen je večeras u galeriji Centra za kulturu.

Umijeće na violini, flauti, harmonici i klaviru najbolji učenici škole “Andre Navarra” predstavili su po drugi put bjelopoljskoj publici, a oduševljenje svojih sugrađana večeras je izazvao i bjelopoljski trio, kao i dva solo učenika na flauti i violini.

Ideja o osnivanju muzičke škole “Andre Navarra” iz Podgorice proizašla je iz potreba za najdeficitarnijim kadrom – gudačima u našoj sredini, a kako je večeras kazao direktor te ustanove, Bogdan Asanović, tu misiju ispunjavaju svakim novim koncertom.

“Želja nam je da što više nastupamo na sjeveru Crne Gore, jer smo svjesni da upravom u ovom dijelu naše zemlje ima jako talentovane djece, ali da taj gudački odsjek nije dovoljno razvijen. Želimo da afirmišemo i popularišemo gudački odjsek i čini se da su ovakvi koncerti upravo najolji način za to”, istakao je Bogdanović, dodajući da mu je posebno drago što je večeras nastupio I Gudački orkestar Srednje muzičke škole i da su zapravo doveli najbolje đake da pokazali Bjelopoljcima šta zapravo oni imaju.

Zadovoljstvo zbog večerašnjeg koncerta, koji je produkt saradnje dviju muzičkih ustanova, iskazala je i direktorica bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Jasmila Hot.

„Zadovoljstvo je bilo večeras slušati soliste, solo pjevače, gitariste, harmonikaše iz Podgorice, ali I naše učenike, jer su sve to jako talentovana djeca”, kazala je Hot, napominjući da je večerašnji koncert svakako bio i dodatna priprema za Državno takmičenje.

Jonas Sekulović iz Podgorice, koji se predstavio se na violioni kompozicijom Dvoržak, večeras je pokupio simpatije cijele publike, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, nije ni sumnjao da će koncert biti uspješan.

„Drugi put sam u Bijelom Polju i jako mi je drago što sam opet dobio priliku da nastupim ovdje. Svi smo se jako kvalitetno pripremili i mislim da se to večeras i čulo“, kazaoo je zadovoljno Jonas, koji je osmi razred niže muzičke škole “Andre Navara”.

Milica Đurovića, učenica deveog razreda bjelopoljske Škole za muzičko obrazovanje, večeras se predstavila na violini.

„Drago mi je što smo opet imali priliku da u Bijelom Polju nastupimo sa našim drugarima iz Podgorice. Bilo je sjajno i zapravo smo svi pokazali koliko smo napredovali od prošlogodišnjeg zajedničkog koncerta“, kazala je Milica, koja je inače i višestruko nagrađivana mlada violinistkinja.

Učenici bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje 10. aprila će održati koncert u Podgorici u KIC-u Budo Tomović.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIELO POLJE