Lokalni parlament završio šesto zasijedanje, usvojene sve tačke dnevnog reda

Usvajanjem niza značajnih odluka, završena je šesta sjednica Skupštine opštine Bijelo Polje.

Naime, odbornici su danas nakon konstruktivne rasprave usvojili svih devet tačaka dnevnog reda, među kojima i Predlog  Odluke o utvrđivanju broja potpredsjednika u Opštini Bijelo Polje, kojom je predviđeno da Opština Bijelo Polje ima dva potpredsjednika.

Za ovu odluku glasao je 21 odbornik , protiv je bilo sedam, a uzdržanih dva.

Obrazlažući odluku, predsjednik Opštine je kazao da je pravni osnov za donošenje Odluke o utvrđivanju broja potpredsjednika sadržan u odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta opštine Bijelo Polje, kojim je propisano da Skupština donosi propise i druge opšte akte.

„Odredbama člana 67 stav 1 Zakona o loklanoj samoupravi propisano je da opština može imati najviše dva potpredsjednika,  stogla i predlažemo da iskoristimo ono što nam zakona omogućava i da usvojimo Odluku kojom se utvržuje da Opština Bijelo Polje ima dva potpredsjednika“, naveo je predsjednik Smolović.

Odbornici opozicionih partija, među kojima Idriz Mahumutović, Nikola Raosavljević i Adnan Striković, iznijeli su kritike, a Raosavljević iz Ujedinjene Crne Gore istakao je da bi bolje bolje da Opština ima samo jednog potpredsjednika, jer bi na taj način uštedila oko 80 000 eura, koje bi mogla iskoristiti za jednokratnu pomoć za novorođenčad.

Adnan Striković iz SDP-a naveo je da ne vidi razlog za izbor potpredsjednika, te da je opoziji jasno iz kojih razloga do sada potpredsjednici nijesu izabrani.

Na šestoj sjednici usvojen je i Predlog odluke o finansiranju sporta, kojom su utvrđeni uslovi, način i postupak raspodjele sredstava iz budžeta Opštine Bijelo Polje opredijeljenih za finansiranje aktivnosti u sportu. Kako je saopštio v.d. direktora JU Centar za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, sredstva će koristiti za sufinansiranje  sportskih organizacija, priredbi od značaja za opštinu, premija za sportske rezultate, sportskih naknada i dodjele godišnjih priznanja iz oblasti sporta.

Jednoglasno je danas usvojena i Odluka o finansiranju rada gerentodomaćica u 2019. godini, za šta će ove godine biti izdvojeno 25 000 eura, a kako je obrazlažući odluku kazala Saida Čikić, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samopuravu, želja im je da gerentodomaćice dobiju stalno zaposlenje.

Imenovan je i Savjet JU Centar za djelatnosti kulture “Vojislav Bulatović-Strunjo”. Funkciju predjsednika obavljaće Blaga Žurić, dok su za članove imenovani Moamer Kasumović, Olivera Tičević, Izet Mulabegović i Jasmina Veličković.

Usvojena je i Odluka o razrješenju i imenovanju predsjednika i člana Odbora direktora DOO „Komunalno-Lim“ Bijelo Polje.

Zbog podnošenja ostavke  Tomislav Timotijević je razriješen dužnosti predsjednika Odbora direktora DOO „Komunalno-Lim“ Bijelo Polje, pa je za predsjednika ovog Odbora imenovan Veljo Kovačević, dok je za člana izabran Almir Džogović.

Odlukom odbornika za vršioca dužnosti izvršnog direktora Društva DOO Vodovod “Bistrica” imenovan je Milan Bulatović, na period do imenovanja izvršnog  direktora, a najduže šest mjeseci.

Predsjednik SO Bijelo Polje, Abaz Dizdarević, istakao je da je i šesta sjednica lokalnog parlamenta protekla u demokratskoj atmosferi.

„Zadovoljstvo je konstatovati da je i šesta sjednica SO Bijelo Polje protekla u demokratskom ambijentu, kao i sve prethodne. Svih devet tačaka dnevnog reda je usvojeno, uz manjou  ili veću diskusiju i broj glasova odbornika“, kazao je Dizdarević, ističući da bjelopoljski parlament promoviše principe i vrijednosti savremene demokratije.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE