Izvedena predstava ,,Hajde da glumimo”

Predstava ,,Hajde da glumimo“ koju su po tekstu Đokiće Miljkovića izveli članovi radionice bjelopoljskog pozorišta, održana je večeras u velikoj sali Centra za kulturu.

Predstava je nastala kao spoj različitih tekstova, a mališani su se oprobali u više uloga, i opravdali povjerenje reditelja Nade Pavićević i Izeta Mulabegovića.

,,Izuzetno sam zadovoljan kako je publika reagovala, iako sam na sceni sa djecom pa nemam isti utisak kao ostali u publici, ali sudeći po brojnim aplauzima mogu reći da su djeca uspješno izvela predstavu. Sjajno su se našli u ulogama, iako je pred samu premijeru dvoje djece odustalo, uspjeli smo da sve uspješno privedemo kraju“, kazao je za Radio Bijelo Polje, režiser, glumac Izet Mulabegović.

On je naglasio da čak i stariji teško mogu da glume različite uloge tokom jedne predstave, ali kako je kazao, djeca su dobro radila transformacije, što obećava da će jednog dana biti uspješni glumci.

Vladana Pešić večeras se oprobala u više uloga, od medicinske sestre do princeze, i kako je kazala dugo se spremala sa ostalim glumcima za ovaj pozorišni komad, ističući da trema nije bila prisutna na sceni.

Tokom predstave, članovi, koji su većinom učenici osnovnih škola, uspjeli su da se nakon spremanja koje je trajalo godinu dana, pokažu u pravom svjetlu, nasmiju pubiku i zavrijede brojne njihove ovacije.

Član pozorišne radionice, Orhan Hodžić, posebno se zahvalio rediteljima profesorici Nadi Pavićević i Izetu Mulabegoviću, koji su zaslužni za njihov večerašnji uspjeh.

Autorka i foto: Eldina Idrizović

rbpredakcija@gmail,.com

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE