RBP: Poziv za javnu raspravu o programskim sadržajima

Javna raspravu o programskim sadržajima,Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje održaće danas, sa početkom od 13 časova u galeriji Centra za kulturu.

Ova medijska  kuća uputila je poziv za javnu raspravu svim zainteresovanim građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, lokalnoj samoupravi, javnim ustanovama, obrazovnim institucijama, političkim strankama, nevladinim organizacijama, mjesim zajednicama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama, zajednicama i pojedincima kako bi se uključili i dali doprinos u razmatranju Prijedloga programskih obaveza.

Podsjećamo, Zakon je propisao  javnim emiterima  pružanje javne usluge proizvodnju i emitovanje radijskih i/ili televizijskih programa sa informativnim, kulturnim, umjetničkim, obrazovnim, naučnim, dječjim, zabavnim, sportskim i drugim programskim sadržajima, kojima se obezbjeđuje ostvarivanje prava i interesa građana i drugih subjekata u oblasti informisanja. Prijedlog programskih obaveza za period 2018 – 2020. godine.