Problem vodosnabdijevanja za jedan dio Medanovića uskoro će biti riješen (video)

Jedan dio mjesne zajednice ,,Medanovići“ još uvijek nije uredno snabdijeven vodom, ali će trenutna realizacija projekta o izgradnji i rješenju vodosnabdijevanja riješiti i taj problem, kazao je predsjednik te mjesne zajednice, Mirko Vesković.

Gostujući u emisiji ,,O mjesnim zajednicama“, Radija Bijelo Polje, Vesković je istakao da su uz pomoć Lokalne uprave počeli realizaciju projekta, koji je, ističe, najznačajniji na teritoriji ove mjesne zajednice od preuzimanja mandata.

,,Tim projektom planirano je da se zadovolje potrebe cijele mjesne zajednice, Cerova, Medanovića i Vranjevica. Obuhvata dvije faze, prva je bila iskop i izgradnja rezervoara, što smo završili. Izgrađena je šahta, položili smo crijevo, samo još da završimo posao u dijelu pumpne stanice, što nam vremenski uslovi nijesu dozvolili. Završetak radova zavisi od vremenskih uslova i finansija ali očekujem da će sve biti u funkciji do ljeta, i da će građani imati snabdijevanje vodom kakvo im i priliči“, naglašava Vesković.

Presjednik MZ ,,Medanovići", Mirko Vesković 

On je istakao da je od početka svog mandata najviše ponosan na izgradnju upravo tog vodovoda.

,,Teritorijalno, mjesnoj zajednici ,,Medanovići“ pripada centralno naselje Medanovići koje obuhvata gornji i donji dio, zatim put uz Mojkovačku ulicu, dio Cerova i dio naselja Vranjevica. Oko 1100 stanovnika živi na tom području. Putna infrastruktura je na zadovoljavajućem nivou, samim tim tu se nalazi bolnica i Dom starih do kojih putevi uvijek moraju biti prohodni kako bi bolesnici mogli brzo i lako da dođu i budu adekvatno zbrinuti“. Pojašnjava on.

Vesković ističe da je napajanje električnom energijom na području te mjesne zajednice uredno.

Predsjednik MZ ,,Medanovići", Mirko Vesković 

,,Nažalost ne postoji mjesto za najmlađe sugrađane, gdje bi oni mogli da provode svoje slobodno vrijeme, ali turdimo se da nešto napravimo, uputimo Zahtjev da se napravi igralište kako bi im na neki način bilo zabavnije. Savjet naše mjesne zajednice čine mještani različitih obrazovnih profila, godišta, i koji nesebično pomažu našem naselju prilikom njegovog unapređenja i dosta naših odluka je doneseno poslije tih sastanaka. U svakom trenutku imao sam njihovu pomoć, podršku i zaštitu“, iskren je Vesković.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE