Grade novu fabriku

Kompanija Mesopromet počeće na proljeće gradnju nove fabrike za proizvodnju mesnih prerađevina u Bijelom Polju, nakon što je u požaru krajem aprila uništena stara, kazao je Hilmija Franca Pobjedi.

Vršilac dužnosti glavnog državnog arhitekte Dušan Vuksanović, dao je saglasnost bjelopoljskoj firmi na idejno rješenje za izgradnju tog objekta. Projektant objekta je bjelopoljska firma Inteza grupa, čiji je osnivač Fuad Šabović, a izvršni direktor Fatmir Mahmutović.

Fabrika će biti izgrađena na dijelu urbanističke parcele 24 u zahvatu izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana (DUP) Industrijske zone i područje terminala.

U idejnom rješenju se navodi da će se umjesto starog objekta koji je porušen graditi novi koji će imati prizemlje i jedan sprat. Bruto površina nove fabrike iznosiće 6,74 hiljade metara kvadratnih. Funkcija objekta je proizvodnja i prerada mesa i mesnih prerađevina.

“Objekat je projektovan kao jedna konstruktivna cjelina. Fasade su i u oblikovanju i u materijalizaciji riješene tako da je vizuelno jasno definisana funkcija poslovnog objekta - prerada mesa i proizvodnje mesnih prerađevina”, navodi se u idejnom rješenju.

Izvor:RTCG