Danas bolja prohodnost puteva

Na putevima u našoj zemlji prestanak padavina i porast dnevnih temperature doprinijeli su boljoj prohodnosti puteva u odnosu na prethodne dane, saopštila je za Radio Bijelo Polje, Vladana Bojović iz AMSCG.

,,Zbog zimskih uslova za vožnju zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko pet tona na dionicama Nikšić – Plužine, Nikšić – Šavnik, Nikšić – Vilusi – Lipci, Podgorica – Cetinje- Budva. I dalje je zatvoren putni pravac preko Paštrovačke gore. Na pojedinim dionicama snijega ima na kolovozu, a usljed niskih temperatura izražena je mjestimično poledica. Dolazi do zabrane saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima gdje je postavljen saobraćajni znak  o zabrani saobraćaja za vrijeme sniježnih padavina“, ističe Bojović.

Ona je podsjetila da je upotreba zimske opreme obavezna do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno soabraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove

,,Apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajne proipise, vožnju prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme“, zaključuje Bojović. 

Autorka i foto: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE