Snijeg donio velike probleme, povećan broj pacijenata sa povredama

Snijeg koji je u Bijelom Polju dostigao visinu od 35 centimetara donio je mnoge probleme građanima, a sve je veći broj onih koji pomoć traže usljed povreda na snijegu ili ledu.

Iako je zimska sezona ujedno sezona prehlade i gripa, doktor Besim Kadić, načelnik Službe hitne pomoći, kaže za Radio Bijelo Polje da je najviše onih koji dolaze sa prelomima ruku i nogu.

„U toku jučerašnjeg dana nije imalo puno intervencija što se tiče nekih hroničnih oboljenja, ali smo imali desetak  interencija povrede ruku i nogu. Zato i upućujemo apel građanima da se čuvaju poledice i da budu oprezni“, kazao je dr Kadić.

Naglo zahlađenje ne odgovara ni hroničnim bolesnicima, a kako je rekao načelnik Službe hitne pomoći, dr Besim Kadić, najugroženiji su srčani bolesnici.

„Srčanim bolesnicima se ne preporučuje da izlaze vani, već da se čuvaju od mrazeva i hladnoća, kako ne bi došlo do srčanih tegoba, koje su dosta česte u ovim situacijama. Hladnoća sužava periferne krvne sudove, što loše utiče na srčane bolesnike, naročito one koji su imali  infarkt ili boluju od angine pektoris“, rekao je dr Kadić.

Podsjetimo, u  protekla 24 sata ljekarsku pomoć u Hitnoj službi zatražilo je 35 sugrađana, a dežurne ekipe su šest puta intervenisale na terenu.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE