Izražena poledica usljed niskih temperatura

Nove sniježene padavine tokom jučerašnjeg dana i ponegdje jutros uslovile su da se usporeno saobraća na putevima u sjevernim, a ponegdje i u centralnim i južnim predjelima, kazala je za Radio Bijelo Polje Jasna Janjušević  iz AMSCG.

Kako je saopštila  snijega ima na kolovozima mjestimično, a izražena je ponegdje i poledica.

"Na snazi su zimski uslovi za vožnju, pa u skladu sa tim dolazi do zabrane saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere na putevima gdje je postavljen saobraćajni znak o zabrani saobraćaja za vrijeme sniježnih padavina. Saobraćaj za vozila nosivosti preko pet tona zabranjen je na dionicama Nikšić–Plužine, Nikšić–Šavnik, Nikšić–Vilusi-Lipci i Podgorica-Cetinje-Budva", navela je Janjušević, ističući da iz apeluju na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Podsjećajući na aktuelne radove, Janjušević je kazala da će zbog rekonstrukcije magistralnog puta Ulcinj - Krute saobraćaj biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 12 sati, od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta i od 22 sata do šest sati.

Zbog radova na mostu Meljestak na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu Lubnice-Jezerina zbog radova je promijenjen saobraćaj sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije magistralnog putu m-6 dionica Trubjela-Vilusi saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati. Van ovih termina saobraćaće se jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Na regionalnom putu Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će zbog radova biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

rThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE