AMSCG apeluje na vozače: Vožnju prilagoditi uslovima puta

Zbog snijega koji intezivno pada saobraćaj se obavlja usporeno i otežano na većini puteva u sjevernim I centralnim predjelima, a ponegdje I na jugu, saopštili su iz AMSCG. Kako su kazali, snijega ima na kolovozu mjestimično, vidljivost je smanjena zbog padavina, a ima i poledice. Na snazi su zimski uslovi za vožnju, pa u skladu sa tim dolazi do zabrane saobraćaja za kamione sa prikolicom I šlepere na putevima gdje je postavljen saobraćajni znak o zabrani saobraćaja za vrijeme sniježnih padavina. Iz AMSCG apeluju na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na sjeveru oblačno, povremeno sa slabim do umjerenim snijegom. U južnim i centralnim predjelima promjenljivo do pretežno oblačno, ponegdje sa slabim padavinama, uglavnom, u jugoistočnim i istočnim predjelima, na primorju sa kišom, a na kopnu sa snijegom i susnježicom. Vjetar mjestimično umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha -5 do 8 stepeni.

Snabdijevanje električnom energijom na području naše opštine je uredno, saopštili su iz Elektrodistribucije, dodajući da uprkos snijegu koji pada od juče, nije došlo do prekida elektro-mreže.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno, a za danas nema planiranih radova na mreži, niti najavljenih isključenja, saopštili su iz Vodovoda Bistrica, dodajući da se voda redovno hloriše, pa je hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi tokom protekla 24 sata zatražilo je 36 sugrađana, a dežurne ekipe su tri puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom proteklog dana rođena je jedna beba.

Lokalni vozovi saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i tokom dana, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.