Eksplozija u džamiji, najmanje 13 mrtvih

Najmanje 13 osoba je poginulo, a 20 povrijeđeno u eksploziji koja se dogodila u džamiji u gradu Keta na jugozapadu Pakistana, a među stradalima je viši policijski službenik, saopštila je policija.

Navodi se da je ručno napravljena eksplozivna naprava bila postavljena u unutrašnjost džamije i da je elsplodirala tokom večernje službe, prenosi Rojters.

To je druga eksplozija ove nedjelje u tom gradu, koji se nalazi u provinciji Balohistan, a koja se graniči sa Avganistanom i Iranom.

Portparol lokalne bolnice rekao je da je dosta povrijeđenih u kritičnom stanju, dok je portparol pakistanske vojske rekao da se u okolini grada nalaze pripadnici paravojne jedinice.

Provincija Balohistan, bogata prirodnim gasom i mineralima, je centar Kinesko-pakistanskog ekonomskog koridora vrijednog 60 miliona dolara, a koji je dio kineskog projekta "Pojas i put".

Kako se navodi, nasilje u toj provinciji izaziva zabrinutost u bezbjednost projekta jer bi njime trebalo da budu energetski povezani zapadna Kina i južna pakistanska luka Gvadar.

Izvor:tanjug