GMIFF bogat filmski program predstavlja i u Bijelom Polju

Ovogodišnja, jubilarna edicija "Green Montenegro International Film Festivala" (GMIFF), bogat filmski program predstavlja i u Bijelom Polju, pa će večeras i sjutra u Centru za kulturu biti prikazana neka od najboljih filmskih ostvarenja.

Naime, organizatori "Green Montenegro International Film Festa“, jednog od prvih zelenih festivala u Crnoj Gori, potpisali su ugovor o saradnji sa bjelopoljskim Centrom za kulturu, zahvaljujući kojoj će bjelopoljska publika večeras i sjutra moći da pogleda oko 10 filmova i to ne samo crnogorske produkcije, već i Srbije, Mađarske, Njemačke, Holandije i Finske.

„Centar za kulturu Bijelo Polje je jedna od najznačajnijih institucija kulture u Crnoj Gori sa brojnim kvalitetnim manifestacijama i programima i ozbiljnom teatarskom, književnom i muzičkom produkcijom. A s obzirom da se i Bijelo Polje prepoznaje kao grad festivala,  negdje je bilo i za očekivati da postanemo partneri i sa "Green Montenegro International Film Festom“, a zahvaljujući toj saradnji, bjelopoljska publika ima priliku da pogleda jako dobre filmove“, kazao je za Radio Bijelo Polje umjetnički direktor Centra za kulturu, Dražen Konatar.

Podsjetimo, "Green Montenegro International Film Fest" (GMIFF) počeo je još u subotu, 3. avgusta i trajaće sve do sjutra, a filmovi se prikazuju u jednoj od najljepših prirodnih cjelina u svijetu u Nacionalnom Parku Durmitor.

„Green Montenegro International Film Fest (GMIFF) je konceptualni filmski festival na temu zaštite životne sredine koji se održava u jednoj od najljepših prirodnih cjelina u Evropi, u Nacionalnom parku Durmitor. Filmovi se prikazuju na atraktivnom otvorenom prostoru, noću, pored Crnog jezera, ispod samog vrha Durmitora, pred velikim brojem stranih turista, gostiju i mještana, uz veliki broj pratećih programa“, kazao je Art direktor i selektor GMIFF-a, Slobodan Marunović.

On je za ovogodišnje izdanje fetsivala odabrao 22 filma u takmičarskom programu, 17 filmova u pratećem programu, kao i 30 turističko promotivnih filmova, kojima se  predstavalja partner festival Zagreb Film Tour Fest.

"Green Montenegro International Film Fest“ od prošle godine našao se i na međunarodnoj listi ekoloških manifestacija "Green Film Network" i time se pozicionirao na mapi svjetskih ekoloških festivala među 39 najboljih.

„GMIFF prepoznaje se kao centar ekološkog identiteta države Crne Gore i kao pokretač konkretnih akcija i održivih ideja na planu zaštite očuvanja prirodnih resursa naše zemlje“, naveo je Marunović.

Organizatori ovogodišnjeg festivala GMIFF su Centar za multimedijalnu produkciju (CEZAM) u saradnji sa Opštinom Žabljak uz podršku Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Ministarstva kulture, Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva prosvjete i mnogih drugih.

PROGRAM:

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Centar za kulturu, logo

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE