Preminula jedna osoba, registrovano 18 novopozitivnih

U Crnoj Gori je, od posljednjeg presjeka, preminula jedna osoba inficirana koronavirusom, a registrovano je 18 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom nedjelje završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 815 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice pet, Pljevalja četiri, Bijelog Polja tri, Nikšića dva i iz Herceg Novog, Berana, Danilovgrada i Rožaja po jedan.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom, kod pacijenta iz Bijelog Polja, starosti 84 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.584.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 46 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 832.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.623.

U Podgorici je trenutno aktivno 260 slučajeva koronavirusa, Rožajama 108, Pljevljima 84, Bijelom Polju 73, Nikšiću 60, Beranama 41, Baru 37, Kotoru 23, Tivtu 21, Budvi 19, Ulcinju 17 i u Tuzima i Herceg Novom po 13.

U Danilovgradu je aktivno 12 slučajeva koronavirusa, Andrijevici i Kolašinu po osam, Žabljaku, Mojkovcu i Šavniku po sedam, Plavu šest, Cetinju četiri, Petnjici tri i u Gusinju jedan.

U Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Izvor:mina