Bjelopoljski butici, kozmetički i fizerski saloni ponovo otvorili svoja vrata

Nakon gotovo dva mjeseca u Bijelom Polju jutros su svoja vrata ponovo otvorile trgovine kojima je bio zabranjen rad zbog pandemije virusa korona.

Otvaranje butika, cvjećara, frizerskih i kozmetičkih salona veliki su koraci ka normalizaciji svakodnevnice, koja se već osjeća u bjelopoljskoj opštini.

Uz poštovanje mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u cilju očuvanja zdravlja građana butici u Bijelom Polju dočekuju svoje mušterije, a kako je za Radio Bijelo Polje kazala Alida Kurgaš iz butika “For you” spremni su za rad.

„Preduzeli smo sve mjere kako bi zaštili naše mušterije, ali i nas same.  U objektu može biti pet lica istovremeno, organizovali smo rad u dvije smjene, tako da spremni dočekujemo kupce“, istakla je Kurgaš.

Kako je kazala, nove kolekcije pristižu, pa se nada da će vjerne mušterije vrlo brzo obnoviti garderobu za ljeto i to najnovijim stvarima iz njihove radnje.

Ispred  prodavnice obuće “Planika” već jutros se stvorio red kupaca, a kako je saopštila Alisa Zejnilović svi sa strpljenjem čekaju da izaberu novi par obuće za sebe ili svoje najmilije.

„Ponovo smo  otvoreni za sve kupce na naše, ali vjerujem i zadovoljstvo kupaca. Radnju smo dezinfikovali, kao i kompletn mobilijar, obuću, tako da potrošači mogu bez straha da nas posjete i odaberu za sebe ili njima drage osobe par obuće. Već je bilo zainteresovanih kupaca, navikli su na nas i kao što su nam i sami kazali jedva su čekali da ponovo otvorimo“, saopštila je Zejnilović iz „Planike“.

Ona je istakla da su kupci odgvorni i puni razumijevanja, da su svjesni da moraju poštovati mjere i preporuke NKT-a, te da će ih vrlo brzo obradovati popustima, kako bi mogli da priušte sebi kvalitetnu obuću po pristupačnim cijenama.

Kupce nestrpljivo čekaju i u butiku „Hafel“, a kako je kazao vlasnik ove radnje Hajrudin Bećirbašić dobili su instrukcije od nadležnih organa i u skladu sa njima organizovali rad, poštujući sve mjere.

Bećirbašić je istakao da se posljedice zabrane rada već osjećaju, ali se nada da će i to prevazići.

„Vlada je predstavila program koji će značajno pomoći da se ublaže posljedice nastale zbog zabrane rada, a i Investiciono-razvojni fond nudi povoljne kredite, tako da vjerujem da ćemo uspjeti da neutrališemo posljedice, iako će se svako osjećati jedan vremenski period“, rekao je Bećirbašić.

Vlasnik butika „Hafel“ najavio  je i nove kolekcije kojima će pokušati da privuku mušterije, ali i istakao da će biti prinuđeni da daju i velike popuste, kako bi mogli da funkcionišu.

Brojni građani, a posebno žene, od danas mogu koristiti  frizerske i kozmetičke usluge, uz obavezno poštovanje epidemioloških mjera socijalne distance i nošenje zaštinih maski i rukavica.

U hair studiju „Eko“ termini su, prewma riječima  Sanje Sekulić, popunjeni i za narednih nekoliko dana.

„Imamo vjerne klijente tako da su oni sa nestrpljenjem iščekivali ponovno otvaranje našeg salona. Mi smo preduzeli sve neophodne mjere, kojih se mušterije naravno moraju pridržavati. Sredstva za dezinfekciju su tu, kao i maske i rukavice, tako da smo apsolutno spremni za rad“, saopštila je Sekulić iz salona „Eko“.

I Pronails salon koji nudi i fizerske i kozmetičke usluge danas je ponovo otvorio svoja vrata, a brojne sugrađanke već dolaze na unaprijed zakazane termine.

„Mušterije su jako odgovorne, svjesne su situacije, tako da dolaze sa maskama i rukavicama. Interesovanje je zaista veliko i trudićemo se da svima obezbijedimo termin pridržavajući se i sami mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti“, kazala je Jelena Basekić iz Pronails salona.

Velika gužva je danas bila i ispred muškog frizerskog salona „Sport“, a kako je kazao Mihailo Vasić, dosadašnje navike moramo mijenjati.

„Nema više ispijanja kafe uz novine dok mušterije čekaju svoj red. S obzirom da u našem salonu istovremeno mogu biti tri osobe u skladu sa kvadraturom prostora u kojem radimo, ostali moraju ispred sačekati svoj red. Mi ćemo se potruditi da svima izađemo u susret i da svi budu zadovoljni“, rekao je Vasić, dodajući da je na samom ulazu obavezna dezinfekcija ruku, kao i poštovanje svih ostalih mjera.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

Tekst objavila: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE